Kedves Érdeklődők!

A Sörmúzeum ideiglenesen bezárta kapuit. A Sörtúrákat, Dreher Sörvacsorákat és tárlatvezetéseket pedig egy időre felfüggesztettük. A programok újbóli elérhetősége felől itt, a weboldalunkon fogunk tájékoztatást adni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonytalan ideig az ajándékboltunk is zárva tart.

Köszönjük a megértést!

Különleges vacsora a sörgyárban

A Dreher Sörgyárak azzal a szándékkal indította útjára a Dreher Sörvacsorákat, hogy a kulináris élményekre vágyó sörkedvelők egyedi fogásokkal párosítva ízlelhessék meg kedvenc söreiket.

A vacsorák rendhagyó helyszínen, különleges ízekkel és élményekkel várja a sörgasztronómia iránt érdeklődőket a Dreher patinás sörgyárában.
A négyfogásos menüsort Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus állítják össze közösen.

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt a Dreher Sörvacsorákon azt igyekszik bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén ma már Budapesten is elérhető a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is ígér a látogatóknak.

Az ízeken és illatokon túl az érdekes történetekért, ismeretekért is érdemes ellátogatni a vacsorára.

A program egy rövid gyárlátogatással kezdődik, ahol a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Érdeklődés és bejelentkezés: sorvacsora@asahibeer.hu

FÜSTÖLT PISZTRÁNG CÉKLÁVAL

egy ragyogó meleg előétel
a Dreher Sörvacsorák kínálatából

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db friss vagy füstölt pisztráng filé
  • füstölt lé vagy füstölt só
  • 2 db közepes cékla
  • 1 db cirmos cékla
  • 1 db sárga cékla
  • 0,5 l céklalé
  • 2 db friss füge
  • 125 g mascarpone krém
  • 2,5 dl tejszín
  • 200 g torma
  • 50 g sós pisztácia

Tormahab
A tormát reszeljük le, majd a tejszínnel és a mascarpone-val főzzük össze alacsony hőmérsékleten, forrásig. Ha kellemesen tormás ízű, akkor sózzuk, fedjük le és tegyük félre kihűlni. A kihűlt tormás krémet átszűrjük és kemény habbá verjük.
A pisztráng elkészítése
Friss pisztráng filét kérjünk a halastól. (Ha nem akarjuk magunk a pisztrángot elkészíteni, akkor egyszerűbb kész füstölt pisztrángot venni.) Otthon már csak a szálkákat kell kihúzni, amit a legegyszerűbben egy szemcsipesszel tudunk megtenni. A pisztráng hasaalját levágjuk.
Kisebb tepsibe cukrot és füstölt sót szórunk (vagy kevés csepp füstölt lével meglocsoljuk). Nem kell sok, épp, hogy legyen egy kevés réteg. Majd belehelyezzük a filét és ismét megszórjuk a füstölt sóval és cukorral (itt is éppen annyival, hogy legyen rajta egy vékony réteg). Becsomagoljuk fóliával és kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. A pácolt pisztrángot ezután átmossuk és 60 C fokon a sütőben átmelegítjük.
Cékla
Míg a pisztráng pácolódik, addig alufóliában megsütjük a céklákat. Sózzuk, majd kevés cukorral szórjuk meg. Ízlés szerint tehetünk mellé 1 szál kakukkfüvet is. Süssük puhára 160 C fokon vagy 3-as fokozatú gázon. Langyosan pucoljuk meg, majd egy részét felvágjuk 2 cm vastag szeletekre, a többit pedig könnyed krémes mártás állagúra pépesítjük. Öntsünk hozzá céklalevet és olívaolajjal fényesítsük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, szitán átpasszírozzuk.
Pisztácia
A zúzott pisztáciát szárazon megpirítjuk.
Tálalás
A céklakrémet a tányérra szedjük, majd a halat ráhelyezzük a sült céklát és a füge cikket mellé rakjuk. Egy nagy kanál tormáshabot szedünk rá és pisztáciával megszórjuk. Céklalevéllel díszíthetjük.

Az ízek harmóniáját pedig a Pilsner Urquell telt íze teszi tökéletessé.