Tanksörrel lepi meg a sörkedvelőket a Dreher Sörgyárak

A sör legtökéletesebb állapota
Az igazi sörkedvelők álmát valósítja meg a Dreher Sörgyárak: újonnan felavatott rendszerének köszönhetően közvetlenül a főzés utáni állapotában kínálja két legnépszerûbb, itthon gyártott sörmárkáját a fogyasztóknak. Az úgynevezett tanksör mindössze néhány órával a főzés és lehûtés után speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a két budapesti sörözőben felállított, 500 literes tárolótankokba. Az így előállított folyékony kenyér pasztőriözetlen, így még jobban megőrzi frissességét és – a sörmesterszavaival élve – legtökéletesebb állapotát. Ezáltal pedig a speciális hûtési és szállítási eljárásnak köszönhetően gyakorlatilag olyan élményben lehet részük a fogyasztóknak, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnák az elkészült italt.

Csütörtöktől kóstolható
A hazánkban egyedülálló újdonságot két belvárosi sörözőben kóstolhatják meg a csütörtöki premier után a sörrajongók: a Stex Házban Drehert, az Akácfa Sörözőben pedig Arany Ászokot ihatnak az igazán friss sörélményre vágyók. Az első két tanksörállomást többszáz fős party keretében avatta fel a sörgyár, amelyen a leglelkesebb sörkedvelők elsőként ízlelhették meg a gyárból mindössze pár órával korábban szállított nedût. “Közel egy éve – cseh és szlovák kollégákkal együttmûködve – dolgozunk azon, hogy bevezessük a tanksört a hazai piacon, így különösen büszkék vagyunk, hogy a két “sörnagyhatalom” után Magyarországon is megkóstolhatják ezt a különleges terméket a fogyasztók” – mondta el Dalibor Vainer, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója a premieren.

A sörös nemzeteknél óriási siker
A tanksör rendszer kiépítését a vendéglátó helyeken a sörgyár végzi, közeli terveik között pedig szerepel, hogy további állomásokkal bővítse az extrafriss sört kínáló sörözők listáját. “Reméljük, hasonlóan jó fogadtatásra talál majd, mint Csehországban és Szlovákiában: e két országban akkora népszerûségnek örvend ez az extrafriss csapolt sör, hogy az ilyet kínáló mintegy 300 vendéglátóhely forgalma jelentősen megnőtt, sok esetben megduplázódott. Évente összesen 70 millió korsóval fogy belőle” – tette hozzá a marketing igazgató.

A pasztőrizálatlan sörről:
A pasztőrizálási során a sört magas – 60 és 72 fok közötti – hőmérsékletre hevítik, majd hirtelen lehûtik. Az eljárás célja a sörben lévő mikrobák elpusztítása, ezzel pedig az ital eltarthatóságának növelése. A pasztőrizálatlan sör nem megy keresztül ilyen eljáráson, és ezáltal bár az eltarhatósága csökken, az íze a lehető legfrissebb hatást nyújtja.

Tanksör grafika

Dreherzrt.hu
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.