A Dreher Sörgyárak elkötelezett a felelős sörfogyasztás kultúrájának ápolása és fejlesztése mellett. A vállalat Magyarországon elsőként indított útjára olyan programot, ami a felelős alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmet. A program magában foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a civil szervezetekkel való együttműködést. Amellett, hogy fórumainkon, sörtúráinkon, programjainkon folyamatosan informáljuk a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, állami és civil szervezetekkel is együttműködünk. Elindítottuk az alkohol.info.hu oldalt is, ahol a felelős alkoholfogyasztás minden lehetséges elemét igyekszünk lefedni és további programokat, újításokat és együttműködéseket tervezünk a témában.

Drámajáték a középiskolásoknak
A Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrioSzíntársulattal közösen létrehoztuk a Badily című színdarabot, amelyet középiskolai tanórákon, tanítási időben mutattunk be. A színdarab az alkoholfogyasztás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A Badily drámajátékkal 2018 végéig 1950 diákot értünk el. 

Védőnői képzések
Ésszel iszom kampányunkban kiemelt célunk volt, hogy a kiskorúakat is elérjük, családjaikon és közvetlen környezetükön keresztül. Ezért Budapesten és az ország megyeszékhelyein prevenciós szakértőnk vezetésével 450 iskolai védőnőt készítettünk fel a kiskorúak alkoholfogyasztása és annak kezelése témakörében. A védőnőkön keresztül 2018-ban 1500 felnőtt és 6000 fiatalkorút ért el az Ésszel iszom programunk.


A felelős alkoholfogyasztásról szóló programjaink egyik kiemelt célcsoportja a várandós anyák, akik számára az alkoholfogyasztás nem javasolt. Az alkoholfogyasztás a terhesség bármely szakaszában károsan befolyásolhatja a magzat agyi fejlődését. Amikor a várandós nő alkoholt fogyaszt, az alkohol a vérkeringésén keresztül a méhlepénybe, majd azon át a magzat vérkeringésébe jut, mely negatív hatással lehet a magzat fejlődésére. A program során Dr. Simich Rita prevenciós szakértő volt segítségünkre. Kismamákat célzó programunk 2018-ban 3 000 embert ért el.

További információk a felelős alkoholfogyasztásról a www.alkohol.info.hu honlapunkon, az Ésszel iszom Facebook oldalunkon és az http://www.asahibreweries.eu/alcohol-responsibility/ holnapon találhatóak.