A Dreher Sörgyárak elkötelezett a felelős sörfogyasztás kultúrájának ápolása és fejlesztése mellett. A vállalat 2009-ben Magyarországon elsőként indított útjára olyan programot, ami az alkoholfogyasztás kapcsán a felelős és mértékletes hozzáállás fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Ésszel-iszom! program magába foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a különböző szervezetekkel való együttműködést. Amellett, hogy fórumainkon, sörtúráinkon, programjainkon folyamatosan informáljuk a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, több szervezettel is együttműködünk. Elindítottuk az alkohol.info.hu oldalt is, ahol a felelős alkoholfogyasztás minden lehetséges elemét igyekszünk lefedni és további programokat, újításokat és együttműködéseket tervezünk a témában.

Alkoholfogyasztás terén kiemelten fontosnak tartjuk a mértékletességet, a fiatalkorúak, az állapotos nők és az autóvezetők esetében pedig a zéró toleranciát. Mindezt a következő programokkal segítjük:

Drámapedagógiával a megelőzésért

A zéró tolerancia elve mentén 2017-ben Sárosi Gábor drámapedagógus, rendező vezénylete alatt és a Kecskeméti Színjátszó Műhely, valamint a HoTrioSzíntársulat közreműködésével létrejött a Badily című interaktív színdarab. A foglalkozás célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a felelős alkoholfogyasztásra, érzékenyítsen és párbeszédet indítson a témában.  

A Badily drámajáték a szakmai közönség elismerését is kivívta és 2019-ben CSR Hungary díjat nyert Junior kategóriában.  

Védőnői képzések

A zéró tolerancia elve mentén kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, ezért védőnői képzéseket támogatunk: 2019-ben prevenciós szakember bevonásával 500 védőnő kapott felkészítést fiatalkorúak alkoholfogyasztása témában, 300 védőnő pedig magzati alkoholszindróma témakörben. Az oktatásokban résztvevők munkájuk során összesen 15 350 főt értek el, beleértve a várandós anyákat, a középiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket.

További információk a felelős alkoholfogyasztásról a www.alkohol.info.hu honlapunkon, az Ésszel-iszom! Facebook oldalunkon és az http://www.asahibreweries.eu/alcohol-responsibility/ holnapon találhatóak