A Dreher Sörgyárak elkötelezett a felelős sörfogyasztás kultúrájának ápolása és fejlesztése mellett. A vállalat 2009-ben Magyarországon elsőként indított útjára olyan programot, ami a felelős alkoholfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Ésszel-iszom! program magába foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a civil szervezetekkel való együttműködést. Amellett, hogy fórumainkon, sörtúráinkon, programjainkon folyamatosan informáljuk a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, állami és civil szervezetekkel is együttműködünk. Elindítottuk az alkohol.info.hu oldalt is, ahol a felelős alkoholfogyasztás minden lehetséges elemét igyekszünk lefedni és további programokat, újításokat és együttműködéseket tervezünk a témában.

Egyformán fontosnak tartjuk a fiatalkorúak, az állapotos nők, az autóvezetők alkoholfogyasztásának megakadályozását és az általános mértékletességet. Felelősségvállalási programjaink célközönségének kiválasztás során nem teszünk különbséget a nemek között.

2019-ben a felelős alkoholfogyasztást célzó programjainkba több mint 149 000 ember vonódott be aktívan.

Drámajáték a középiskolásoknak

A Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrioSzíntársulattal közösen 2017-ben létrehoztuk a Badily című színdarabot, amelyet középiskolai tanórákon, tanítási időben mutatunk be. A program fő célja a felelősségről és az alkoholfogyasztásról szóló párbeszéd indítása, így hívva fel a figyelmet a mértéktelen alkoholfogyasztás veszélyeire.

Büszkék vagyunk rá, hogy a középiskolásoknak szóló tantermi drámajátékunk a szakmai közönség elismerését is kivívta és 2019-ben CSR Hungary díjat nyert Junior kategóriában.  

A tantermi drámajáték egyre népszerűbb a középiskolák körében, indulása óta 2019-ig összesen 3494 diák vett aktívan részt az előadásokon.

Védőnői képzések

Kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, ezért védőnői képzéseket támogatunk: 2019-ben prevenciós szakember bevonásával 500 védőnő kapott felkészítést fiatalkorúak alkoholfogyasztása témában, 300 védőnő pedig magzati alkoholszindróma témakörben. Az oktatásokban résztvevők munkájuk során összesen 15 350 főt értek el, beleértve a várandós anyákat, a középiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket.

További információk a felelős alkoholfogyasztásról a www.alkohol.info.hu honlapunkon, az Ésszel-iszom! Facebook oldalunkon és az http://www.asahibreweries.eu/alcohol-responsibility/ holnapon találhatóak