Különleges vacsora a sörgyárban

A Dreher Sörgyárak azzal a szándékkal indította útjára a Dreher Sörvacsorákat, hogy a kulináris élményekre vágyó sörkedvelők egyedi fogásokkal párosítva ízlelhessék meg kedvenc söreiket.

A vacsorák rendhagyó helyszínen, különleges ízekkel és élményekkel várja a sörgasztronómia iránt érdeklődőket a Dreher patinás sörgyárában.
A négyfogásos menüsort Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus állítják össze közösen.

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt a Dreher Sörvacsorákon azt igyekszik bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén ma már Budapesten is elérhető a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is ígér a látogatóknak.

Az ízeken és illatokon túl az érdekes történetekért, ismeretekért is érdemes ellátogatni a vacsorára.

A program egy rövid gyárlátogatással kezdődik, ahol a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.
Érdeklődés és bejelentkezés: sorvacsora@asahibeer.hu

Kiválasztott időpontTour dates


Sajnos jelenleg nincs szabad időpontunk, kérjük próbálkozzon később.

Sorry,

Kapcsolattartó adataiContact

JelentkezőkParticipants

 

egy ragyogó meleg előétel
a Dreher Sörvacsorák kínálatából

FÜSTÖLT PISZTRÁNG CÉKLÁVAL

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db friss vagy füstölt pisztráng filé
  • füstölt lé vagy füstölt só
  • 2 db közepes cékla
  • 1 db cirmos cékla
  • 1 db sárga cékla
  • 0,5 l céklalé
  • 2 db friss füge
  • 125 g mascarpone krém
  • 2,5 dl tejszín
  • 200 g torma
  • 50 g sós pisztácia

Tormahab
A tormát reszeljük le, majd a tejszínnel és a mascarpone-val főzzük össze alacsony hőmérsékleten, forrásig. Ha kellemesen tormás ízű, akkor sózzuk, fedjük le és tegyük félre kihűlni. A kihűlt tormás krémet átszűrjük és kemény habbá verjük.
A pisztráng elkészítése
Friss pisztráng filét kérjünk a halastól. (Ha nem akarjuk magunk a pisztrángot elkészíteni, akkor egyszerűbb kész füstölt pisztrángot venni.) Otthon már csak a szálkákat kell kihúzni, amit a legegyszerűbben egy szemcsipesszel tudunk megtenni. A pisztráng hasaalját levágjuk.
Kisebb tepsibe cukrot és füstölt sót szórunk (vagy kevés csepp füstölt lével meglocsoljuk). Nem kell sok, épp, hogy legyen egy kevés réteg. Majd belehelyezzük a filét és ismét megszórjuk a füstölt sóval és cukorral (itt is éppen annyival, hogy legyen rajta egy vékony réteg). Becsomagoljuk fóliával és kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. A pácolt pisztrángot ezután átmossuk és 60 C fokon a sütőben átmelegítjük.
Cékla
Míg a pisztráng pácolódik, addig alufóliában megsütjük a céklákat. Sózzuk, majd kevés cukorral szórjuk meg. Ízlés szerint tehetünk mellé 1 szál kakukkfüvet is. Süssük puhára 160 C fokon vagy 3-as fokozatú gázon. Langyosan pucoljuk meg, majd egy részét felvágjuk 2 cm vastag szeletekre, a többit pedig könnyed krémes mártás állagúra pépesítjük. Öntsünk hozzá céklalevet és olívaolajjal fényesítsük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, szitán átpasszírozzuk.
Pisztácia
A zúzott pisztáciát szárazon megpirítjuk.
Tálalás
A céklakrémet a tányérra szedjük, majd a halat ráhelyezzük a sült céklát és a füge cikket mellé rakjuk. Egy nagy kanál tormáshabot szedünk rá és pisztáciával megszórjuk. Céklalevéllel díszíthetjük.

Az ízek harmóniáját pedig a Pilsner Urquell telt íze teszi tökéletessé.

Dreherzrt.hu
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.