200 évvel ezelőtt született Dreher Antal

Dreher Antal 1810. június 10-én született Bécsben. A sörkirály 1862-ben vásárolta meg Budapest mellett az akkori Kőbányai Sörházat. A sörkirály folyamatos fejlesztései, újító ötletei révén Európa szerte elismert szaktekintélynek számított. Születésének 200-ik évfordulója alkalmából a Dreher Sörgyárak most ismét beírja magát a sörtörténelembe! A vállalat az évforduló napján meghirdette „A sörözés 10 pontját!"

Dreher Antal

Nagy felbontású verzió
megnyitásához
kattintson a képre

Dreher Antal a nemzetközileg is elismert sörfőzőmester és gyártulajdonos Ausztriában, Münchenben, majd Angliában tanulta ki a mesterséget. A sörkirályként emlegetett Dreher Antal a megtisztelő címet azzal érdemelte ki, hogy Schwechatra hazatérve 1840 körül bevezette az alsóerjesztésű sörtechnológiát, s kifejlesztett egy új sörtípust: a Lagerbiert. A minőségi sörgyártás megtestesítője, folyamatosan fejlesztette vállalkozásait, területeket vásárolt, ahol árpát és komlót termesztett, az árpát helyben feldolgozta malátává, így biztosította a sörgyára alapanyag-szükségletét. Élen járt a gépesítésben, az új technikai eszközök alkalmazásában. 1862-ben vásárolta meg Budapest mellett, az akkori Kőbányai Sörházat, a mostani Dreher Sörgyárakat, amely kiváló adottságokkal rendelkezett.

Magyarország meghatározó sörgyártója a 200-ik évforduló alkalmából egy igazi különlegességgel emlékezik meg névadójáról, Dreher Antalról! Június 10-én indul az a kezdeményezés, amelyhez hasonló még nem volt Magyarországon!

A minőségi sörfőzés megtestesítőjének szellemében és receptúráit követve készülnek napjainkban is a kitűnő sörök Kőbányán. A Dreher Sörgyárak számára a tradíció és minőség megőrzése mindig elsődleges volt. A sörözés 10 pontjának meghirdetése a Dreher Antal iránti tiszteletadás jelképe.

„A Sörözés 10 pontjának megfogalmazása méltó emléket állíthat névadónknak. A Dreher Sörgyárak ezzel az egyedi kezdeményezéssel emlékezik Dreher Antalra, aki szakértelmének, folyamatos fejlesztéseinek és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően erősítette a hazai söripart. A sörözés 10 pontjával hozzájárulunk a sörkultúra terjesztéséhez, bővítjük a sörös irodalmat, és a hazai sörbarátokkal közösen tisztelgünk Dreher Antalnak." – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.
 
Őn szerint mi
legyen a
Sörözés 10 pontja?
 

A sörözés 10 pontjára a vállalat weboldalán www.dreherzrt.hu írhatják be ötleteiket a kreatív gondolkodók, július végéig. A frappáns megfogalmazásokat Rúzsa Magdi énekesnő, Németh Lajos a TV 2 időjósa és a Dreher Sörgyárak sörmestere bírálja el!

Minden sör-kedvelő ötletes gondolata számít!

 

További információk:

Agócs Mónika Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt. ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu