Új vezérigazgató a Dreher Sörgyárak élén

Július 1-jétől Robert Cooper tölti be a Dreher Sörgyárak vezérigazgatói pozícióját. Cooper 2014 januárjában csatlakozott a Dreher anyavállalatához a SABMillerhez, mint a lengyel leányvállalat üzleti transzformációs igazgatója. A változásról ma adott hírt a cég.
Robert Cooper korábban vezérigazgatóként irányított számos nemzetközi vállalatot az FMCG üzletágban Európában és Latin Amerikában. 15 évet töltött a Diageo és Campari vállalatoknál. A Diageonál különböző szenior stratégiai és értékesítési funkciók betöltése után a venezuelai, kolumbiai, perui és bolíviai leányvállalatok vezérigazgatója lett, majd a Camparinál a J. Wray & Nephew brand igazgatójaként dolgozott Jamaicában.
Cooper karrierjét a széniparban kezdte mérnökként, majd a Boston Consulting Groupnál dolgozott stratégiai tanácsadóként, a cambridge-i egyetemen végzett termelési mérnök szakon, majd ezt MBA-diplomával egészítette ki a Stanford üzleti egyetemen.
Cooper 2014 januárjában csatlakozott a Dreher anyavállalatához a SABMillerhez, mint a lengyel leányvállalat üzleti transzformációs igazgatója. Innen került Budapestre, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatói posztjára július 1-vel.

A feleségemmel együtt nagyon örülünk, hogy Budapestre költözhettünk. A magyar kultúra sokszínűsége lenyűgöző, a magyar sörpiac pedig nagyon izgalmas. Igazi megtiszteltetés, hogy az ország vezető sörgyárának élére neveztek ki. Legfontosabb feladatomnak a Dreher Sörgyárak vezető pozíciójának további erősítését és a sörpiac formálásán keresztül a magyar sörkultúra további építését tartom

– mondta a frissen kinevezett vezérigazgató.