A Dreher bemutatja: Sziget Fesztivál 2005

A Dreher Sörgyárak Rt. a Sziget Fesztivál főtámogatójaként és kiemelt stratégiai partnereként immár második alkalommal habzó, hûtött söreivel, sörfelismerő teszttel és más különleges élményekkel várja a Sziget látogatóit. A legnagyobb hazai gyártói tapasztalattal rendelkező Dreher Rt. az idén is átfogóan ellenőrzi a Sziget Fesztiválon kínált sörök kiváló minőségét.
 
Dreher Sörkultúra: a tudatos, minőségi sörfogyasztásért

Tudja, mi a különbség az alsó és a felső erjesztésû sör között? Hallott-e arról, hogyan készül a sör és mire is érdemes odafigyelni a kóstoláskor? Meg tudja különböztetni egymástól az egyes Dreher sörfajtákat?
A 42 négyzetméteres Dreher Sörkultúra sátorban a 18 év feletti látogatók betekintést nyernek a sörgyártás legjellegzetesebb és legérdekesebb mozzanataiba, sőt: a kiállított alapanyagokat megszagolhatják, de akár meg is ízlelhetik.

A vállalkozó szellemû szigetlakók 14-20 óra között – az érdeklődésre tekintettel meghosszabbított nyitva tartással – sörfelismerő vaktesztre jelentkezhetnek, ahol bekötött szemmel ítélhetik meg, hogy pontosan milyen sört kóstoltak. Tökéletes eredmény esetén a Dreher a tesztelőket „Született Sörszakértő” címmel tünteti ki.

A Dreher Sörkultúra sátorban 17-18 óra között a Dreher sörszakértője válaszol minden felmerülő kérdésre, valamint ötleteket és javaslatokat is ad a sör helyes tárolásával, fogyasztásával kapcsolatosan. A Dreher Sörkultúra a Sziget ideje alatt minden nap 14–22 óráig várja a szigetlakókat.

Dreher Club – a Dreher sörélmény

Magyarország vezető prémium sörét élvezhetik mindazok, akik ellátogatnak a Dreher Club-ba. Itt a lelkes jelöltek délutántól karaoke versenyen próbálhatják ki magukat, estétől reggelig pedig a Dreher Club Bulisátor mozgatja át a szigetlakók tagjait. Aki a fesztivál alatt jellegzetes, megkülönböztető jelre vágyik, annak a Dreher testfestője garantálja az egyedi megjelenést. A színek és fények a Szigeten is nagy hangsúlyt kapnak: a Dreher Club mellett sötétedés után életre kelő fényfestmények jelennek meg és kápráztatják el a szigetlakókat.
A standon kulturált, pormentes környezetben a Dreher Club Stexház Étterem konyhája várja a vendégeket, akik frissen csapolt Dreherrel olthatják szomjukat.

Arany Ászok Oázis

A Sziget porában megfáradt vándoroknak az Arany Ászok szlogenjével nyerhetnek belépést az Oázisba: „Arany Ászok. Bearanyozza az örömöd!” – a szemet gyönyörködtető hastáncos lányokat nézve a szigetlakó megpihenhet a hûs pálmafák árnyékában, ahol egy kis szerencsével még masszázzsal is kényeztetik megfáradt testét. Aki pedig kedvet érez a tánchoz, hastáncoktatáson és -versenyen is részt vehet. Az Oázis jósnője pedig sörhabból, malátából és söröskupakokból mondja meg, mit ígérnek a csillagok.

Az Oázis mellett az Arany Ászok gondoskodik a foci társasági örömeiről is: a csocsó mellett mindennap délig lehet nevezni a szigetlakóknak kispályás focibajnokságra. Az idei év meglepetéseként pedig egy felfújható óriás ballonkapuban a szigetlakók hatalmasat vetődő kapusokká válhatnak! A Sziget ideje alatt az Oázisnál még lehet nevezni az Arany Ászok Pub Cup Országos Kispályás Labdarúgó Kupára is.
 
Amit még fontos tudni

  • Biztosak lehetünk abban, hogy akár a Sziget Fesztivál egyik sörsátrában, akár egy első osztályú étteremben, akár a sarki bolt hûtőpultjánál választjuk a Dreher Rt. söreit, mindig azonos, kiváló minőségû sörrel olthatjuk szomjunkat.
    Hogy miért?
    A Dreher Sörgyárak Rt. csak kiváló minőségû anyagokat dolgoz fel a sörgyártás során; az alapanyagtól a végtermékig szigorú minőségellenőrzést alkalmaz. A Dreher Rt. vizsgáló laboratóriumának színvonalát fémjelzi, hogy az egyben a SABMiller Csoport Európai Központi Laboratóriuma is. A mûszeres ellenőrzés mellett képzett sörkóstolók is vizsgálják az ízek megfelelőségét.
     A Sziget Fesztiválra szállított sörök eleve szigorú minőségellenőrzését a Dreher megkétszerezte. Továbbá, a Szigeten a Dreher a vendéglátó egységek harmadától naponta gyûjt be sörmintát és azokat folyamatosan ellenőrzi.
  • A Magyar Vöröskereszt idén is külön sátorral várja a sziget véradóit – a Dreher Rt. a véradóknak egy-egy doboz Dreher vagy Arany Ászok sört ajánl fel.
  • Hogy még tisztább Szigetnek örülhessenek a látogatók, a szervezőkkel történt megállapodás nyomán összesen 12 000 doboz Arany Ászok illetve Dreher sör kerülhet a környezettudatos szigetlakókhoz: minden 50 darab hulladék összegyûjtésért és leadásáért cserébe (ez lehet mûanyag pohár, PET palack, alumínium doboz vagy akár elem, akár vegyesen is) a látogatók ajándékokat, vagy – ha elmúltak 18 évesek – ajándék söröket választhatnak a Szigeten található Hulladékcsere Pontoknál.

További információ:

Szarka László
kommunikációs vezető
Dreher Sörgyárak Rt.
Tel: 432-9720
E-mail: laszlo.szarka@dreher.sabmiller.com