A Dreher Sörgyárak vezető piaci pozíciójának erősödését prognosztizálja az év végére

A népszerû radlerek és alkoholmentes sörök mellett a sikeres márkaépítésnek köszönhetően a prémium és szuperprémium szegmensben a Dreher, a Pilsner Urquell és a Miller márkák révén közel 15%-os forgalomnövekedésre számít a Dreher Sörgyárak 2014 év végéig.  Az egy hónapja bevezetett, a sörkultúra építését célzó Tanksör, mely már Csehországban és Szlovákiában is átlagosan 20 százalékos forgalomnövekedést eredményezett, itthon is nagy népszerûségnek örvend. A József körúti Stexben és az Akácfa sörözőben, ahol jelenleg exkluzív érhető el a magasabb fogyasztói élményt nyújtó, pasztörizálatlan sörkülönlegesség, a Tanksör sikeréről számolnak be a tulajdonosok: „A vendégek nagyon szeretik az új sört, ebben a hónapban körülbelül egyötödével növekedett a forgalom tavaly októberhez képest. A kihelyezett rézüstök gyönyörû díszítő elemei lettek az étteremnek és a kollégák is kedvelik, hiszen a magasabb minőség mellett, a tank méretéből adódóan kevesebb alkalommal kell bíbelődni a nehéz 50 literes hordók cseréjével” – mondta Kiss Molnár Géza, a Stex üzletvezetője.

Dalibor Vainer, a Dreher Sörgyárak marketing igazgatója szerint „Itthon is egyre növekszik az igény az olyan egyelőre még különlegességnek számító sörök iránt, amelyek biztosítják a konzisztens magas minőséget, a frissességet és a megnövekedett fogyasztói élményt, a sörkultúra építését célzó Tanksör gazdagabb, természetesebb ízvilága révén pedig új fogyasztókat nyer meg a sörkategória számára. A vendéglátóhelyek kiválasztása során fontos szerepet játszott a hely népszerûsége, a kiváló együttmûködés és a hosszútávú partneri kapcsolat.”

A prémium termékek mellett a Kőbányai sör 7 százalékos volumen növekedésével az egyértelmû nyertese ennek az évnek, és az Arany Ászok idei éves forgalma is meghaladja a tavalyi évét. Így a sörgyártó éves forgalma várhatóan növekedik a tavalyi 2,15 millió hektoliter belföldi értékesítéshez képest növekszik. A 2014. április 1-től 2015. március 31-ig tartó pénzügyi évben a vállalat 1,7 milliárd Ft értékû beruházást hajt végre állóeszközök, gépek és raktárkapacitás-bővítés területeken.

 

A Dreher Sörgyárakról:
A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalatával, technológiai fejlesztéseivel, és a széles körû fogyasztói igényeket kielégítő, kitûnő márkái révén a magyar sörpiac vezető szereplője*.
Az évről évre bővülő portfolió legnépszerûbb márkái közé tartozik az egyetlen magyar prémium termék, a Dreher Classic, az alkoholmentes Dreher 24, az Arany Ászok, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Kőbányai, valamint a Miller. A termék innovációk eredményeként született meg a Dreher Summer Moment, a Dreher Winter Moment, az új gyümölcsös ízû Dreher 24, valamint az Arany Ászok Mojito.
A Sörgyárakban több mint 600 munkavállaló dolgozik, ám a vállalat közel 8000 magyar ember munkahelyéért felelős a termelés, logisztika-szállítmányozás, marketing, vendéglátás és kiskereskedelem területén.  A Dreher Sörgyárak Zrt. beszállítóinak több mint 95%-a hazai vállalkozás, akiktől a vállalat több mint 15 milliárd forint értékben szerez be terméket, szolgáltatást. A vállalat évi közel 25 milliárd forintot fizet az államháztartásba jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában. Az éves értékesítés meghaladja a 2 millió hektolitert.
*Forrás: Nielsen

A tanksörről:
A Dreher Sörgyárak újonnan felavatott rendszerének köszönhetően közvetlenül a főzés utáni állapotában kínálja két legnépszerûbb, itthon gyártott sörmárkáját a fogyasztóknak. Az úgynevezett tanksör mindössze néhány órával a főzés és lehûtés után speciális tartályokban kerül egyenesen a gyárból a két budapesti sörözőben felállított, 500 literes tárolótankokba. A speciális hûtési és szállítási eljárásnak köszönhetően gyakorlatilag olyan élményben lehet részük a fogyasztóknak, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnák az elkészült italt. A tanksör pasztörizálatlan sör, amit a szûrést követően, egy speciális áttöltő tank segítségével közvetlenül a vendéglátóhelyre szállít a sörgyártó. A pasztőrizálatlan sör íze friss, tiszta és harmonikusabb, hiszen semmilyen hőkezelést nem kapott.  Frissessége révén érintetlenül tartalmazza mindazokat az íz, illat anyagokat, amik az erjedés során keletkeztek a sörben.
Magyarországon jelenleg két budapesti sörözőben elérhető a termék, a Dreher tansört a Stex sörözőben, míg az Arany Ászok tanksört az Akácfa sörözőben lehet megkóstolni.