A jó idővel együtt érkezik az ANTL New England IPA

A Dreher Sörgyárak független, kísérletező márkája ezúttal egy karakteres ízzel jelentkezik

A Dreher Sörgyárak tavaly nyáron adta át a történelmi főzőházától és a fejtőktől is függetlenül működő Sörműhelyét azzal a céllal, hogy szakemberei szabadabban kísérletezhessenek legújabb receptjeikkel. A legkreatívabb és legsikeresebb ötletek ANTL néven egyre több pubba jutnak el. Az idei első újdonság, a NEW England IPA egy izgalmas sör lett, ami egyesíti a sörgyártás hagyományait a legmodernebb trendekkel.

Magyarországon az IPA az egyik legkedveltebb különleges sörtípus*. Az utóbbi időben egyre nagyobb nemzetközi népszerűségnek örvendő New England IPA ezt a kategóriát gondolja tovább gyümölcsös ízvilágával, opálos, világos sárga megjelenésével, és testes, kellemesen kesernyés ízélményt követő selymes lecsengésével.

„Tavaly a Vienna Style Lager és English Style Summer Ale receptünkkel indítottuk el az ANTL márkát, mindkét esetben arra törekedtünk, hogy a hagyományainkat ötvözzük a friss nemzetközi trendekkel. A csapokon az Ale-t váltó New England IPA sörünk ezt az irányt viszi tovább, egy sokkal karakteresebb formában. Ennél a típusnál a felhasznált komlók harmóniája az egyik legfontosabb jellemző, megfelelő mennyiségben és párosításban nagyon különleges ízek születnek. A végeredmény egy trópusi gyümölcsös és citrusos ízbomba lett, kellemesen kesernyés ízvilággal” – mondta el a receptjéről Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az ANTL márka idén már dupla annyi helyen érhető el, mint tavaly – nyárra már várhatóan közel száz budapesti és Budapest környéki vendéglátóhely kínálja majd csapon a márka söreit. Idén nem a New England IPA lesz az egyetlen újdonság, az év második felében újabb recept készül.

A Sörműhelyről és a forgalomban lévő ANTL sörökről, így a New England IPA-ról egy rövid film is készült – a videó az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

*Forrás: KANTAR Hoffman, Fogyasztói Tracking, havi sörfogyasztók 2021 április (n=500), különleges sörök kipróbáltsága