A Zöld Pók Alapítvány a Dreher Sörgyárak Zrt-től vehette át a HBLF "Média a Társadalomért" különdíját

A Zöld Pók Alapítvány kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Média a Társadalomért” elnevezésű pályázatának különdíját, melyet a Dreher Sörgyárak Zrt. adott át. Tízedik alkalommal jutalmazták a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását célzó újságírók munkáját. A Zöld Pók Alapítvány mellett díjat vehetett át: Lengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió), Rist Lilla (Nők Lapja) és Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió).

A Zöld Pók Alapítványnak az elismerő oklevelet Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója adta át: „Nap mint nap azt tapasztaljuk mi nagyvállalatként is, hogy kreatív, egyedi ötletek kellenek, hogy feltűnjünk híreinkkel a hatalmas médiazajban, az előretörő online kommunikációval pedig mi is kísérletezünk, tanuljuk. Ez a civil szervezeteknél még nehezebb feladat lehet, ahol nincs teljes állású PR- vagy marketing szakember – éppen ezért rendkívül hiánypótlónak tartom a Zöld Pók Alapítvány tevékenységét. Sok fontos és sikeres társadalmi programról, kezdeményezésről sajnos nem is tudunk, pedig fontosak lennének, csak éppen elsiklunk felettük. A Zöld Pók riportjai, videói viszont nagyobb esélyt teremtenek arra, hogy felfigyeljünk rájuk és mi magunk is részt vállaljunk azokban. Őrömteli, hogy a civil szektor szereplői között működik a tudásmegosztás, egymástól tanulás – szerencsére mi is pozitív kezdeményezéseket látunk az üzleti szférában, ahol a fenntartható fejlődés terén elért környezeti, társadalmi jó gyakorlatainkat mi magunk is megosztjuk más cégekkel a közös tanulás és fejlődés érdekében.”

A Zöld Pók kiemelten közhasznú Alapítvány 1993 óta segíti civil szervezetek internetes kommunikációját, 2009 óta pedig elsősorban civil szervezetek számára készít videoriportokat profi szakemberek bevonásával, valamint üzemelteti a „Lehet más a világ” – közösségi portált (lmv.hu). Az Alapítvány célja, hogy segítse a nonprofit szervezeteket, hogy azok a náluk felhalmozódott tudást és sikeres társadalmi programokat megismertessék a közvéleménnyel.

Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője hozzátette: „A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem volt kérdés számunkra, hogy idén is támogatjuk a díjat, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk a média ez irányú tevékenységét és fejlesztését. Hiába a jó társadalmi, környezeti ötletek, ügyek, programok – amelyek lehetnek akár civil akár vállalati kezdeményezések – fontos, hogy azokat láthatóvá és érdekessé kell tenni. Hírt kell gyártani belőle – pozitív értelemben. Ebben kulcsfontosságú szerepük van a riportereknek, újságíróknak – akiknek munkáját itt elismerni kívánjuk. És kivételes munkát végez ebben a Zöld Pók Alapítvány, akiknek a tevékenységét reméljük, még többen megismerik nem csak a nonprofit szektorban, de a társadalom szélesebb körében is. Bízom benne, hogy ez az elismerő oklevél is hozzájárul ehhez.”

A HBLF Média a Társadalomért 2011 díjazottjai:
Első helyezett: Lengyel Nagy Anna (MR1 Kossuth Rádió) „Álomépítők” című riportjáért
Második helyezett: Rist Lilla (Nők Lapja) „Mese a muzsikás fiúról” című cikkéért
Harmadik helyezett: Balázs Bea (MR1 Kossuth Rádió); riportjában egy szociális bérlakásprogram modellkísérletét mutatja be
Különdíj: Zöld Pók Alapítvány


Amennyiben további kérdése van, alábbi elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

További információk:

Simon Katalin
Deák Balázs
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR specialista
PR tanácsadó
FLOW PR

E-mail: katalin.simon@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

 

10.gifA Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás;A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken;Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.