Alkoholmentes sörrel jutalmazták a szabályosan közlekedőket a Balatonnál

Az augusztus 20. előtti zsúfolt hétvégén meglepetés várta a Balaton északi oldalán autózókat. A közúti ellenőrzést követően Balatonalmádiban és Balatonfüreden ugyanis a közlekedési szabályokat betartó autósok egy-egy Dreher 24 alkoholmentes sört kaptak ajándékba.

dreher_balatonalmadi_11_sajto-250.jpgAz ittasan okozott személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma közel 6 százalékkal nőtt tavaly óta Magyarországon.[1] Még azon megyékben, ahol csökkent ez a tendencia sem lehet elégszer felhívni a figyelmet a felelős vezetésre, így a hétvégi Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal közös akció lényege nem csupán az volt, hogy kiszűrjék az ittas sofőröket, hanem hogy a nyár végi balatoni autózókban is tudatosítsák: már egy pohár alkoholnak is komoly hatása lehet a figyelem romlására.

Nem csupán a rendőrség tesz lépéseket azért, hogy minél többen üljenek józanul az autóba, hanem közös akciók is segítenek abban, hogy mind többeket bíztassanak a felelős alkoholfogyasztásra. „Bár a felelőtlen alkoholfogyasztás a társadalom kisebb körét érinti, negatív egészségügyi és társadalmi következményei miatt a sörpiac meghatározó szereplőjeként a Dreher Sörgyárak kiemelten foglalkozik a kérdéssel, törekedve annak visszaszorítására. A Veszprém Megyer Rendőrkapitánysággal közös balatoni akciónk egy a sok közül, hiszen Magyarországon elsőként indítottuk útjára a Felelős Alkoholfogyasztás Programot, amely magában foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a felelős hatóságokkal és civil szervezetekkel való együttműködést is” – emelte ki Tóth Valentin, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője. A most hétvégi akció keretében a vállalat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködésben a felelős, tudatos járművezetés és balesetmegelőzés részeként hívta fel a közúti ellenőrzésben résztvevők figyelmét az alkoholmentes sörökre, a közlekedési szabályokat betartókat egy-egy doboz alkoholmentes Dreher24-gyel lepték meg. 




A Dreherről

Annyi a világ, amennyit beletöltesz – Magyarország piacvezető söre* a prémium kategóriában

A Dreher sör a kétféle komlónak köszönhető karakteres ízvilágával igazi társ a különleges pillanatokhoz. A kiváló minőségű, természetes alapanyagokból, kristálytiszta forrásvíz felhasználásával készülő, karakteres ízű márkacsalád mindhárom tagja, a karakteres ízű Dreher Classic világos sör, a testes Dreher Bak barna sör és a nap bármely szakában felfrissülést nyújtó alkoholmentes D24 egyedülálló élményt kínál fogyasztóinak.

 

A Dreher Sörgyárak Zrt.-ről:

A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalatával, technológiai fejlesztéseivel, és a széles körű fogyasztói igényeket kielégítő, kitűnő márkái révén a magyar sörpiac meghatározó szereplője. A vállalat élen jár a hazai sörpiacon, vezetve és formálva az iparág jelenét és jövőjét. Vezető szerepe a minőség iránti elkötelezettségének, munkatársak és partnerek elhivatottságának, fogyasztóik bizalmának és a fenntartható fejlődést támogató üzletpolitikáknak köszönhető.

Az évről évre bővülő portfolió legnépszerűbb márkái közé tartozik az egyetlen magyar prémium termék, a Dreher Classic, az alkoholmentes Dreher 24, az Arany Ászok, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Kőbányai, valamint a Miller. A termék innovációk Nagy eredményeként született meg a Dreher Summer Moment, a Dreher Winter Moment, az új gyümölcsös ízű Dreher 24, valamint az Arany Ászok Mojito. Az éves értékesítés meghaladja a 2 millió hektolitert.

 

Bővebb információ

Csajkovszky Krisztina

+36704283134

krisztina.csajkovszky@comlab.hu