Arany Ászok Téli Selymes – bearanyozza a téli örömöket

A Dreher Sörgyárak Zrt. idén ismét egy téli sörkülönlegességgel kedveskedik a sörbarátoknak. Az Arany Ászok Téli Selymes, melyben az Arany Ászok selymessége elegyedik a barna sörök egyedi karakterével, utánozhatatlan élményt nyújt a hideg napokon. A decembertől induló www.teliselymes.hu weboldal pedig számos téli programajánlattal, játékötlettel várja a sörbarátokat.

Arany_Aszok_Teli_Selymes.jpgTélen nemcsak az év végi ünnepek, hanem maga a készülődés is megszépíti a hétköznapokat, sőt azok apró örömeitől – a maga módján – minden nap különlegessé válik. A hideg évszak beköszöntével számos olyan programot szervezhetünk, amelyek nem csupán a rövidebb nappalokon, de a hosszú estéken is örömet okoznak. A téli napokat most még kellemesebbé és emlékezetesebbé tehetjük: a Dreher Sörgyárak Zrt. a tél jellegzetes, örömteli pillanatait egy rendkívüli ízzel szeretné megkoronázni, ezért megalkotta az Arany Ászok Téli Selymest.

Bár a sört elsősorban nyári italnak tartják, a téli sör nagy hagyományokkal rendelkező, külföldön igen kedvelt ital, amely nagyszerûen illik a közös családi, baráti programok hangulatához, kivételes élményt nyújt és bearanyozhatja a hideg mindennapokat.

A Dreher Sörgyárak Zrt. idén is megjelent a piacon téli sörével. 2006 telén az Arany Ászok márkanév alatt debütál a Téli Selymes nevû félbarna sörkülönlegesség, amely utánozhatatlan élményt nyújt a hideg napokon. Ízében az Arany Ászok selymessége és a barna sörök egyedi karaktere találkozik – így alkotva tökéletes harmóniát, azoknak, akik a hideg hónapok mindennapi örömeit egy hamisítatlan téli sörrel szeretnék bearanyozni.

A Téli Selymes 2006. novemberétől kétféle kiszerelésben – 0,5 literes dobozos, illetve 0,5 literes üveges kivitelben – is kapható az üzletekben. Így mindenki megtalálhatja a neki kényelmes formát, legyen szó kellemes hangulatú baráti összejövetelekről vagy akár egy téli szánkózásról.

2006. december 1-től a www.teliselymes.hu weboldal is várja a sörbarátokat, ahol a téli sörök származása és eredete mellett, számos izgalmas szabadidős programajánlatot, játékötletet is kaphatnak, a baráti kártyapartiktól egészen a legkülönfélébb szabadtéri aktivitásokig.
Az Arany Ászok Téli Selymes különleges ízharmóniája, egyedi aromája miatt kiváló választás minden sörbarát számára!

További információ:

Agócs Mónika
Vállalati kapcsolatok vezetője

Dreher Sörgyárak Zrt.
Tel: + (36 1) 432 9720
Email: monika.agocs@dreher.sabmiller.com

Mohácsy Rita

Well PR ügynökség
Tel: + (36 1) 350 7390 /207m.
E-mail: r.mohacsy@well.hu

 


 

Háttéranyag

A téli sörök története

A szezonális téli sörök készítése a modern történelem előtti korokra nyúlik vissza, már a kereszténység kialakulása előtt is ismerték. A pogány kultúrák téli napfordulós ünnepségein kezdődött a téli sör főzése, hideg ellen.
Később a kolostorok mûködtek sörfőző helyként, ahol a szerzetesek kitüntető figyelemmel és odaadással készítették az italt Krisztus születésének megemlékezésére.
Az elnevezése is tulajdonképpen ebből fakad: mivel elsősorban a hosszú téli estéken itták, téli sörnek nevezték el. Tápanyag- és alkoholtartalma magasabb, mint a többi söré, hogy a hidegben egy kicsit melegebben tartsa az embert.
A Dreher Sörgyárak Zrt. idén is megjelent a magyar piacon téli sörével. 2006 telén az Arany Ászok márkanév alatt debütál a Téli Selymes nevû félbarna sörkülönlegesség, amely utánozhatatlan élményt nyújt a hideg napokon.

A téli sör Európában

A téli sör külföldön már nagy hagyományokkal rendelkezik, a téli hónapokban is gyakoriak a fesztiválok, amelyeken nagy sikerrel szerepel.

Sok országban rendeznek ünnepséget a téli napforduló alkalmából, ezeken kedvelt ital a téli sör, amelyet gyakran melegen fogyasztanak a sörbarátok.

A Brit szigeteken különösen népszerû, mivel több fajta téli sört is forgalmaznak (az old ale, a barleywines, és a strong lager söröknek mind van téli változata is). Az éttermekben, pubokban fakorsóban hordják körbe az italt. Szinte minden kisebb brit városban rendeznek téli napfordulós ünnepséget, és egyre gyakoribbak a Téli Sör Fesztiválok országszerte. 

A híres német sörfesztiválok és karácsonyi vásárok ötvözeteként jelentek meg a közelmúltban azok a karácsonyi kiállítások, vásárok, amelyeken a különböző téli- és meleg sörök a fő italkülönlegességek.