Aranyeső Párizsban

A Dreher Sörgyárak Rt. két márkája is aranyérmet vehetett át a Monde Selection idei párizsi díjkiosztó ünnepségén. A Dreher Bak és a Dreher Classic arany érmet, míg az Arany Ászok ezüst érmet kapott. A Dreher Classic nyerte el a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat az elmúlt három év során hozott állandó kiváló minőségéért. 

– A díjazott termékek megvásárlásával a fogyasztó garantáltan magas értékű, minőségi árut kap – állítja az Európai Unió székhelyén, Brüsszelben működő nemzetközi minőségértékelő intézet, a Monde Selection. Az 1961-ben alapított nemzetközi intézethez a világ minden tájékáról érkeznek fogyasztóipari termékek – a kozmetikumoktól az édességeken át, az italokig – amelyeket a világszerte köztiszteletben álló szervezet évenként rangsorol. A pályázó termékeket Belgiumban elismert kutató és minőségvizsgáló intézetek meghatározott vizsgálatoknak vetik alá. A jól ismert nemzetközi szakemberekből álló zsűri ezen kívül fogyasztói teszteken is leméri a pályázó termékek, így a sörök minőségét is.

A Dreher Rt. termékeinek nagyszerű teljesítményét az elmúlt években nyert érmek jellemzik legjobban –  1998 és 2003 között a Dreher és az Arany Ászok 7 arany és 2 ezüst érmet nyert rangos európai sörversenyeken. Lassan már tradícióvá válik, ha egy neves világversenyre a Dreher Sörgyárak Rt. benevez egy termékével, akkor az a dobogóra kerül. A részvénytársaság, illetve jogelődjei már korábban is számos sikert arattak különböző nemzetközi versenyeken. Alig néhány esztendővel a cég alapítása után, 1867-ben a sörgyár termékeivel elnyerte a Párizsi Világ kiállítás Nagy Aranyérmét, amelyet ezután még 1900-ig további két alkalommal szerzett meg.

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar sörgyártó 1980-ban kapott először aranyérmet a Monde Selection díjkiosztóján. Akkor a Jubileum sört arany-, míg a Budapest sört bronzéremmel jutalmazták. A cég eddig a belga intézettől összesen 28 érmet kapott, amelyek közül 22 aranyérem volt.