Lezárult a SABMiller egykori közép- és kelet-európai vállalatainak felvásárlása, az új tulajdonos az Asahi

Az Asahi befejezte az egykori SABMiller közép- és kelet-európai vállalkozásainak és márkáinak a felvásárlását, beleértve a csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és romániai vállalatait és márkáit, valamint más kapcsolódó eszközöket.

Az Európai Bizottság azzal a feltétellel hagyta jóvá a SABMiller és az AB InBev fúzióját, hogy az AB InBev-nek el kell adnia közép-európai vállalatait. Márciusban pedig az Európai Bizottság jóváhagyta ezen vállalatok Asahinak történő eladását. A vállalat mostantól Asahi Breweries Europe Ltd-ként, a tokiói Asahi Group Holdings Ltd közvetlen irányítása alatt fog működni. Regionális székhelye Csehországban, Prágában lesz.

Ryoichi Kitagawa az Asahi Group Holdings Ltd nevében azt mondta: „Az elmúlt 24 hónapban nagy átalakítások zajlottak vállalatunkban. 2016 októberében az Asahi befejezte a SABMiller egykori olaszországi, hollandiai és egyesült királysági vállalkozásainak, beleértve elsősorban a Peroni, Grolsch és Meantime márkák felvásárlását, és most a SABMiller közép-európai vállalatait is hozzáadtuk ehhez a portfólióhoz. E tranzakció révén az Asahi büszkén kijelentheti, hogy világszínvonalú sörgyártókkal állt össze, melyeknek olyan vezető márkái vannak, mint a Tyskie, Lech, Timisoreana, Dreher, Ursus, Saris és természetesen a világ első arany világos söre, a Pilsner Urquell.”

Paolo Lanzarotti, az Asahi Breweries Europe Ltd vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Hosszú út vezetett idáig, de izgatottak és boldogok vagyunk, hogy az Asahival együtt előmozdíthatjuk a vállalkozásainkat. Mindkettőnknek nagyszerű márkaportfóliója és a söreink iránt elkötelezett csapata van. Az Asahival továbbá osztozunk a márkáink múltjába, örökségébe és minőségébe vetett hitben, és magasra tesszük a mércét ügyfeleink, fogyasztóink és az egyéb érdekelt felek kiszolgálása során.”

 

Az Asahiról

Az Asahi Group Holdings globális sör, rövidital, üdítő és élelmiszer vállalat, mely több mint száz országban és régióban van jelen világszerte. Az Asahinak változatos sörportfóliója van,  melyben olyan ikonikus márkák tartoznak, mint az Asahi Super Dry, a Peroni és a Grolsch. 2017. március 31-én, az Asahi Group Holdings Ltd felvásárolta az egykori SABMiller közép- és kelet-európai vállalkozásait és márkáit, beleértve a csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és romániai vállalatait és márkáit, valamint más kapcsolódó eszközöket, mint az export vállalatok az európai piacon és Dél-Koreában. 2017. április 1-jétől az új vállalat neve Asahi Breweries Europe Ltd (ABEL). Az Asahi Csoport nagyra becsüléssel és tisztelettel üdvözli az új vállalatokat, szeretett márkáikat és türténelmüket a vállalatcsoportban. Az ABEL és az Asahi Group Holdings célja, hogy megerősítse pozícióját a globális piacon és prémium termékein keresztül a legmagasabb minőséggel és integritással elégítse ki fogyasztói igényeit.

További információ: http://www.asahigroup-holdings.com/en/