Csak egy kattintás és irány Dél – Afrika!

Sun City csillogásának, zuluföldi őslakosok házainak bemutatásával, top parti helyszínek megannyi pillanatképeivel hozza közelebb a labdarúgó világbajnokságnak otthont adó Dél Afrikát a www.alkohol.info.hu. A weboldal sajátosságai révén az ország alkoholfogyasztási kultúrájába is beavat a helyi felelős alkoholfogyasztás program bemutatásával.

 

Alkoholinfo_Vilagjaro_200.jpg

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

Tombol a Foci VB, ha csak gondolatban is, de a fél világ Dél-Afrikában jár és szurkol kedvenc csapatának. De vajon mit is tudunk erről a varázslatos országról? A gólok mellett eszünkbe jut, hogy milyen természeti, kulturális érdekességeket nyújt? A www.alkohol.info.hu világjáró magazinjának kalauzolásával csak egy kattintás és mindent megtudhat a látogató Dél-Afrikáról.

Az oldal világjáró magazinja bemutatja Fokvárost, Sun Cityt, az elképesztő méretek, a fényûzés, és a luxus városát, Zuluföldet, ahol az őslakosok házai, használati tárgyai eredeti szépségükben maradtak fenn az utókor számára. Emellett az utazók számára praktikus információk is olvashatók a Dreher Sörgyárak www.alkohol.info.hu oldalán. Nem árt idejében felkészülni arra, hogy Dél-Afrikában az autók jobbkormányosak, a legtöbb vidéki részen pedig kizárólag földúton közlekedhetünk, ahol rengeteg állat, tehenek, antilopok is gyakori vendégek, és a zebrák nem feltétlenül az úttest részét képezik.

A Foci VB idején különös hangsúlyt kap a felelős és kulturált alkoholfogyasztás, amelynek népszerûsítésében élen jár a SABMiller dél-afrikai vállalata, a South African Breweries. A Dél-afrikai Köztársaság a világon az egyik legtöbb alkoholt fogyasztó nemzet, így különösen hangsúlyos a felelős döntésre felhívni a figyelmet.

Realit_Check_200.jpgA helyi program, a „Reality Check" (Valóság Teszt) az ittas vezetés és a terhesség alatti alkoholfogyasztás veszélyeire hívja fel a dél-afrikaiak figyelmét.
A kampányban megjelenő hirdetések vizuális elemei e két felelőtlen magatartással szemben állítanak görbe tükröt. Az oktató-nevelő célzatú szövegek a hibás alkoholfogyasztási szokások igazolására kibúvóként használt tévhiteket jelenítik meg, (az ittasan volán mögé ülők például gyakran azzal nyugtatják meg magukat, hogy gond nélkül tudnak vezetni) és rámutatnak a mögöttük rejlő valós következményekre.
A figyelemfelhívó üzenetekkel kiplakátozott autómosók, forgalmas útvonalak, városokban közlekedő emeletes és egyszintû autóbuszok közvetlenül a forgalomban közlekedőket szólítják meg. A helyközi Metro Bus járatai pedig a vidéki területeken élőkhöz is eljuttatják az ittas vezetés és a magzatokat veszélyeztető alkoholfogyasztás valós veszélyeit. A hirdetések megjelennek a mosodákban, oktatási központokban, sportarénákban, üzletekben is.
További érdekességek a www.alkohol.info.hu weboldalon találhatók!

 

A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás Programról:

A program platformja a www.alkohol.info.hu informatív weboldal, amely az egyéni felelősség központba állításával az érdemi tájékoztatásra helyezi a hangsúlyt. A látogatók bekapcsolódhatnak az oldalon kibontakozó fórumokba, feltehetik kérdéseiket, megoszthatják véleményüket. Az oldal további különlegessége a speciális testábra, amely lépésenként mutatja be, mi történik a szervezetben alkoholfogyasztáskor. „Hónap témája" rovat más és más felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos témáról kezdeményez társadalmi párbeszédet szakavatott civil szervezetek vagy közintézmények szakembereinek bevonásával. Az adott témát a Talmácsi Gáborral készült élethelyzet- valamint szakértői videó mellett látogatói hozzászólások, és vélemények teszik teljessé. A nemzetközi színtéren is egyedülállónak számító szemléletformáló kampány során közel 200 millió alkalommal érte el a „Te is lásd tisztán tetteid!" üzenet a felnőtt lakosságot.

 

További információk:

Agócs Mónika Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt. ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu