Dombornyomott üvegek mögül mese a sörmúltról

cimkegyujtok-2012nov-1-220.jpgAz 1910-es években még jóformán csak egyszínű dombornyomott üvegekben lehetett megvásárolni az aranyszínű italt, mára viszont számtalan különböző formájú és anyagú csomagolás – is – színesíti a sörpiacot.

100 éves sörösüvegek, háború előtti sörös címkék, limitált kiadású sorszámozott söralátétek és egyedi német agyagkorsók – csak néhány azok közül az értékes sörrelikviák közül, melyeket izgatottan mustráltak a gyűjtők a Magyarországi Sörcikk-gyűjtő Klub napokban rendezett börzéjén. A már több mint 10 éves múltra visszatekintő Klub találkozójának immáron harmadik alkalommal adott otthont a sörkultúra ápolása iránt elkötelezett Dreher Sörgyárak. A kőbányai épület kultúrterme igazi zsibvásárrá alakult, ahogy a sörcikk rajongók csere-berélni kezdték portékáikat. A gyűjtők szenvedélyének tárgyát leggyakrabban címkék, koronazárak, és söralátétek képezik, de egyedi sapka, különleges sörnyitó és a régi sörös képeslapok is fellelhetők voltak a különböző gyűjteményekben.

cimkegyujtok-2012nov-2-150.jpgA Dreher Sörgyárak több mint 155 éves történelmével ezer szálon kapcsolódik a sörgyártáshoz, sörkultúrához, a Dreher Sörmúzeum is rengeteg sörös relikviával rendelkezik, így elmondható, hogy a sörcikk-gyűjtők találkozójának nem is találhattak volna ideálisabb helyszínt.

„Egy önszerveződő, összetartó csapatként jellemezném a klub tagságát, akik igazi sörrajongók. Kevés alkalom van, amikor mindannyian összejövünk és régi történeteket emlegetünk miközben sörtörténeti és mai kincsek vadászatára indulunk – ezért különösen nagy segítség számunkra, hogy a Dreher Sörgyárak vendéglátásával támogatja klubunk működését” – jegyezte meg Kovács András, a sörcikk-gyűjtő klub elnöke.

 

További információk:

Endrődi Veronika
Deák Balázs
PR specialista
Dreher Sörgyárak Zrt.
PR tanácsadó
FLOW PR
E-mail: veronika.endrodi@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920
E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

 

10SD.jpg A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.