Dreher – Dél-Afrikában

150.jpgKihasználva a Grolsch sikeres megjelenését a dél-afrikai piacon, a SABMiller bejelentette újabb prémium kategóriás sörének, a Dreher Prémium Lager bevezetését.

Az európai terjeszkedés részeként a SABMiller a Dreher márkához kapcsolódó jogokat 1993-ban vásárolta meg. A South African Breweries (SAB) licenesz alapján gyártja majd a Dreher Premium Lagert Dél-Afrikában, így bővítve a Dreher márka-palettát.

„Mindez bizonyítéka elkötelezettségünknek az iránt, hogy továbbra is a megfelelő termékkínálatot tudjunk nyújtani vásárlóinknak és remek márkák közül választhassanak fogyasztóink"- nyilatkozta Tony van Kralingen a SAB vezérigazgatója. „A Dreher bevezetése része annak a hosszú távú stratégiánknak, hogy változatos alternatívákat kínáljunk fogyasztóinknak, ami felhívja majd a figyelmet a prémium kategóriás piacra. A Dreher egy kivételes íz élményt nyújt, ezáltal biztosít a prémium kategóriás termékek fogyasztóinak egy versenyképes, elérhető alternatívát.

„A sörpiac hagyományosan ellenáll a nehéz gazdasági helyzetnek, s a jelenlegi gazdasági légkörben is valószínűleg hasonlóan fog viselkedni"- nyilatkozta Van Kralingen. „A prémium kategóriás termékek piacán fenntarthatósági lehetőségeket látunk annak ellenére, hogy a szektor növekedési üteme lelassult."

Ian Penhale, a SAB marketing igazgatója szerint a sörgyár márkabevezetése függ a fogyasztóktól és a lehetőségek helyes felmérésétől. „ Meg vagyunk győződve arról, hogy adott a lehetőség arra, hogy a kifinomult ízlésű fogyasztóink számára, akik értékelik azt a szakmai tudást, amely a prémium kategóriás termékekben rejlik, egy közepes árfekvésű márkát nyújtsunk. A Dreher egy finom, jól ízesített lager sör, amely tipikus európai teljes malátás recept és jellegzetes sörfőző technika alapján készül. A láger söröket háromszor komlózzák, a sörfőzési folyamat különböző szakaszaiban három különböző fajta komlót adnak hozzá, ennek következtében jön létre a jellegzetes aroma és az enyhén kesernyés ízvilág."

A Dreher Sörgyárak Zrt. képviseletében dr. Vass Kornélia – a vállalat kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: „Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a SABMiller épp a Dreher-t választotta a dél-afrikai piac legújabb prémium kategóriás termékeként. A Dreher ma Magyarországon a legnépszerűbb márka a minőségi sörök között, piacvezető a prémium kategóriában."*
*forrás: ACNielsen

A Dreher Prémium Lager egy teljes malátás könnyen iható lager sör 5%-os alkoholtartalommal, amely kereskedelmi forgalomban 350 ml-es nem visszaváltható kiszerelésben kapható 2008. október 1-jétől. A márka népszerűsítését széleskörű TV, rádió és külső kampány, továbbá eladáshelyi promóciók és kóstoltatás segíti.

További információ: www.sabmiller.com

Vass Kornélia
Dreher Sörgyárak Zrt.
Telefon: +(36 1) 432 9714
e-mail: kornelia.vass@dreher.sabmiller.com