Dreher Rt. – ahol a hagyomány és a korszerűség együtt jár

Egy vállalat teljesítményét és erejét leginkább márkái jellemzik. A Dreher Rt. – a 150 éves múltra visszatekintő, legrégebbi magyar söripari vállalat – büszke lehet márkáira.

A cég modernizálása 1993-ban kezdődött, amikor a South African Breweries első európai befektetéseként megvásárolta az akkori Kőbányai Sörgyárat (a mai Dreher Sörgyárak Rt.-t), ahol ma is az eredeti szépségükben felújított és modernizált épületekben folyik a termelés.

Az elmúlt tíz év során a SABMiller 25 milliárd forintot fektetett a Dreher Rt. működésének modernizálásába, amelynek köszönhetően a vállalat folyamatos technológiai és infrastrukturális fejlesztésen megy keresztül. Így a tradicionális receptek alapján, modern technológiával előállított sörök gyártásával a vállalat meg tudta őrizni piacvezető pozícióját  a magyarországi sörgyárak között, és ma is Magyarország az egyik vezető sörgyára.

A Dreher Sörgyárak Rt. a 2004. március 31-én zárt pénzügyi évben összességében 5,7%-os növekedést ért el,  40,5 milliárd forintos nettó árbevétellel. Ez 12,8%-os növekedést jelent az előző évi teljesítményhez képest. Ez az eredmény az árbevétel-növekedéssel arányban lévő adózás előtti profitnövekedéssel járt.

A Dreher Sörgyárak Rt. márkái a 2004. március 31-én záródó pénzügyi év végén bebizonyították, hogy a magyar fogyasztók kedvenc márkái. A Dreher volt az egyetlen márka a prémium szektorban, mely 3,4%-os növekedést tudott elérni a hanyatló szegmensben.
Az Arany Ászok stabilan tartotta helyét a mainstream sörök piacán, amely szegmens egyébként az egész magyar sörpiacon 2%-ot csökkent.
A SABMiller szuper prémium söre, a Pilsner Urquell amelyet Csehországból importálunk, értékesítése Magyarországon jelentős mértékben, 31%-kal növekedett.

Márkáink nagyszerű teljesítményét az elmúlt években nyert érmek jellemzik legjobban –  1998 és 2003 között a Dreher és az Arany Ászok 7 arany és 2 ezüst érmet nyert rangos európai sörversenyeken.

A közelmúlt  eredményeire is büszkék vagyunk: 2004 májusában a Nemzetközi Söripari Nagydíjon (Brewing Industry International Award), melyet gyakran a Sörgyárak Oscar-jának is neveznek a Dreher Bak ezüst érmet nyert az erős barna sörök kategóriájában. Ez a legrangosabb sörverseny a világon, és a  négy évvel korábbi bronz érem után ismét rendkívül jól szerepelt a Dreher Bak.

2004-ben a Monde Selection nemzetközi versenyre benevezett márkáinkat kedvezően fogadták: a Dreher Bak arany érmet, az Arany Ászok ezüst érmet, míg a Dreher Classic szintén arany érmet kapott.

A Dreher Classic nyerte el a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat az elmúlt három év során hozott állandó kiváló minőségéért.

Az EU csatlakozásra való felkészülés jegyében a vállalat végrehajtott minden szükséges változtatást, hogy megfeleljen az EU szabályzatainak és rendeleteinek. Mostanra a vállalat bevezette az Intrastat-ot (egy jelentési rendszert az EU piacára történő értékesítésre vonatkozóan, felváltva a korábbi import statisztikai adatokat), és felszerelte kamionjait tachográfokkal a jobb vezetési körülmények érdekében

A Dreher Rt. volt az első a sörgyárak között, amely bevezette az ISO 14001 és 9001 minőségbiztosítási rendszereket és megszerezte a HACCP minősítést.
A Magyar Környezettudatos Vezetésért Egyesület a Dreher Rt.-nek adta a "Takarékossági díjat" a költség-hatékony energia ellátásban elért eredményeiért. A vállalat sikeresen csökkentette a víz és energia felhasználást is, az elmúlt 4 év során a vízfelhasználás 25%-kal csökkent. Kiváló eredményeket értünk el az újrahasznosítási arány terén is –ma 38%-os aránnyal büszkélkedhetünk a 4 évvel ezelőtti 3%-kal szemben.

A társadalmi felelősség és a sör kultúra fejlesztése a Dreher Rt . és a SABMiller stratégiájának egyaránt fontos eleme. Igyekszünk aktívan segíteni a kőbányai kulturális és környezetvédelmi tevékenységeket. Ennek szellemében támogatja a vállat a júniusban tartandó kőbányai Kőbányai-Szent László napokat és egy kőbányai park kialakítását. A vállalat gondosan karbantartja a kőbányai pincerendszer sörgyárhoz tartozó  mintegy 28 km-es szakaszát is.

Őrömmel szolgálunk további információval.

Pecznik Éva
PR Manager
Dreher Sörgyárak Rt.
E-mail: eva.pecznik@dreher.sabmiller.com