DreherFeszt: Közel négyezren buliztak a Dreher Sörgyárban

Hétvégén nyolc tematikus romkocsmát nyitottak meg egy napra a Dreher Sörgyár területén.  25 hektáron közel négyezren buliztak a 160 éves falak között – a hangulatot a The Carbonfools, az Intim Torna Illegál, Odett és a PASO Plays Covers koncertje fokozta a csak ezen a napon kóstolható sörkülönlegességek mellett.

sorgyarfesztival.jpg

Galéria megtekintéséhez
kattintson a képre

Óriási fesztiválszínpaddá vált egy napra a kőbányai Dreher Sörgyár szombaton, ahol közel 4000 nyolc tematikus romkocsma, kizárólag ezen a napon kóstolható, forgalomban nem kapható Dreher sörkülönlegességeit ízlelhette meg. A klasszikus Dreheren kívül a hidegkomlós Dreher volt a vendégek kedvence, de a szűretlen, pasztőrizálatlan Dreher enyhén élesztős, testes malátás íze és a kuriózumnak számító nitrogénnel csapolt Dreher Bak mellett is kevesen tudtak kóstolás nélkül elmenni. A Dreher Summer Moment citrusos ízével még egyszer felidézte bennünk a nyarat, a Dreher Spezialize félbarna sörkülönlegesség pedig azok számára nyújtott élvezet, akik egyszerre vágytak a karakteres keserű ízre és az enyhén karamelles folyékony kenyérre.

Habár a Dreherfeszt a felhőtlen szórakozásról és fesztiválhangulatról szólt, most is érezhető volt a Dreher Sörgyárak elkötelezettsége a felelős alkoholfogyasztás iránt, ugyanis csak 18 éven felüli személyek látogathatták a rendezvényt, akik még közelebbről megismerkedhettek azzal, hogy milyen környezetben készül a kedvenc italukat. A kíváncsiabbak megtudhatták, hogy mi történik a malátával, amíg sörré válik, milyen utat járnak be a réz főzőüstöktől a malátasilón át a poharunkig. A Dreher Laborban bárki csak az erre az alkalomra készült söröket kóstolhatták a látogatók, a Gyártósor futószalagja mellett pedig a gyorscsapolókat tesztelték. Délután fél öttől hajnalig pedig a The Carbonfools, az Intim Torna Illegál, Odett és a PASO Plays Covers koncertje biztosította a hangulatot. A szervezők bíznak abban, hogy ezzel az első alkalommal egy új hagyományt teremtenek, s a későbbiekben akár többnapos rendezvénysorozattá is kinőheti magát a Dreherfeszt. „A Dreherfeszt első bemutatkozása nagyon jól sikerült. Terveink szerint jövőre is a Dreher Sörgyárakban zárjuk a nyári fesztiválszezont” – mondta Wilheim Gábor, márkacsoport menedzser, egyben a DreherFeszt projektgazdája.


Ilyen különlegességeket kóstolhattak a Dreherfeszt látogatói:

Dreher Bak nitrogénnel csapolva: jellegzetesen dús, krémes, testessége ellenére is selymes, jól iható barna sör, amelynek habját a nitrogén teszi különlegessé.

Dreher Spezial: félúton a világos és a barna sörök között, ez  a sör hordozza mindkét kategória jellemzőit, enyhén letompítva és egymáshoz  igazítva: karakteres keserű enyhe karamelles édességgel kiegyenlítve.

Dreher Hidegkomlós: speciális hidegkomlózás technikával gyártott kiemelkedően komlós sörkülönlegesség, amely szervesen ötvözi a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök egyedi, bonyolultabb ízvilágával.

Dreher Summer Moment: kiemelkedően komlós, citrusos illata, íze különlegessé teszi ezt az alapjában pils típusú világos sört.

Dreher szűretlen, pasztőrözetlen: ez az az eredeti, természetes sör íz amit mindig is nagyra becsültek az igazi sör kedvelők: enyhén élesztős, karakteres fanyar keserű, jól harmonizáló testes, malátás ízzel, kifejezetten frissítő hatású.


A Dreherről

Annyi a világ, amennyit beletöltesz – Magyarország piacvezető söre* a prémium kategóriában
A Dreher sör a kétféle komlónak köszönhető karakteres ízvilágával igazi társ a különleges pillanatokhoz. A kiváló minőségű, természetes alapanyagokból, kristálytiszta forrásvíz felhasználásával készülő, karakteres ízű márkacsalád mindhárom tagja, a karakteres ízű Dreher Classic világos sör, a testes Dreher Bak barna sör és a nap bármely szakában felfrissülést nyújtó alkoholmentes D24 egyedülálló élményt kínál fogyasztóinak.

 

A Dreher Sörgyárak Zrt.-ről:

A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalatával, technológiai fejlesztéseivel, és a széles körű fogyasztói igényeket kielégítő, kitűnő márkái révén a magyar sörpiac vezető szereplője*.
Az évről évre bővülő portfolió legnépszerűbb márkái közé tartozik az egyetlen magyar prémium termék, a Dreher Classic, az alkoholmentes Dreher 24, az Arany Ászok, a Kozel, a Pilsner Urquell, a Kőbányai, valamint a Miller. A termékinnovációk eredményeként született meg a Dreher Summer Moment, a Dreher Winter Moment, az új gyümölcsös ízű Dreher 24, valamint az Arany Ászok Mojito.
A Sörgyárakban több mint 600 munkavállaló dolgozik, ám a vállalat közel 8000 magyar ember munkahelyéért felelős a termelés, logisztika-szállítmányozás, marketing, vendéglátás és kiskereskedelem területén.
A Dreher Sörgyárak Zrt. beszállítóinak több mint 95%-a hazai vállalkozás , akiktől a vállalat többmint 15 milliárd forint értékben szerez be terméket, szolgáltatást. A vállalat évi közel 25 milliárd forintot fizet az államháztartásba jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában. Az éves értékesítés meghaladja a 2 millió hektolitert.

* Nielsen-információ


Bővebb információ

Zsingor Tünde

+36706395500

tunde.zsingor@comlab.hu