Első alkalommal osztották ki az élelmiszeripar szereplői között a Greennovációs Nagydíjat

Az idén első alkalommal hirdetették meg a Greennovációs Nagydíjat, amelyre 23 pályamunka érkezett. A gyártó kategóriában az első díjat a vízfelhasználását 30 százalékkal csökkentő Dreher Sörgyárak Zrt. vihette haza a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért.

greenovacio_1-240.jpgReggelire egy csésze kávé pirítóssal, két korsó sör munka után. Nem nagy tételek, ellenben az előállításukhoz használt vízmennyiség igen jelentős: egy csésze kávéhoz 140, egy szelet kenyérhez 40, egy liter Pilsner Urquell előállításához 45 liter víz szükséges.

A Sörgyár az elmúlt három évben 30 százalékkal csökkentette fajlagos vízfelhasználását. A 2010. január és 2011. november közötti időszakban 867 000 hl vizet takarított meg, ami közel 1600 ember* éves átlagos vízfelhasználásának felel meg – a pályázati anyagokat bíráló zsűri az eredményhez vezető intézkedések részletes bemutatását, és egyúttal a Dreher Sörgyárak komplex fenntarthatósági stratégiáját I. helyezéssel ismerte el.

„Miért foglalkozunk Dreher Sörgyárakként a kérdéssel? A sör 85-95%-a víz, így annak összetétele nagymértékben befolyásolja a sör ízét. A sörgyártás szinte minden egyes technológiai lépése vizet igényel – ezek a tények és a fenti számok láttán nem volt kérdés, hogy az I. FMCG Greennovációs Nagydíjért folyó küzdelemben a Dreher Sörgyárak Zrt. egyik pályázati anyaga a víztakarékossági intézkedések bemutatása köré épül” – mondta Fertetics Mandy, a cég vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője.

greenovacio_2-240.jpgKovács Tibor, a Dreher Sörgyárak regionális műszaki igazgatója a díjátadón kiemelte: „A díj elismerés a munkatársainknak, akik nem csupán kötelezettségnek tekintik a víz- és energiamegtakarítást a gyárban, de beépítik a mindennapjaikba is ezt a szemléletet, amire különösen büszkék vagyunk.”

A díjról:
Az Élelmiszer szaklap első alkalommal hirdette meg az FMCG Greennovációs Nagydíjat, melyre 23 pályamunka érkezett. A legtöbb anyag a gyártó kategóriában született, ahol az első díjat a Dreher Sörgyárak Zrt. vihette haza a Környezettudatos vízfelhasználás – minden csepp számít! című pályázati anyagáért. A vállalat ezen felül három pályázati anyagot adott be, a következő témákban: Klímabarát energiafelhasználás – villamos és hőenergia eredményeink; Újrahasznosítás mesterfokon; Többutas csomagolás – környezetbarát választás a fogyasztóknak.

* A háztartások éves átlagfogyasztásából számított 150 liter / fő átlagos napi fogyasztással számolva. Forrás: Tiszta Vízért Alapítvány


Amennyiben kérdése lenne fentiekkel kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

További információk:

Simon Katalin
Deák Balázs
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR specialista
PR tanácsadó
FLOW PR

E-mail: katalin.simon@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

 

10.gifA Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás;A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken;Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.