Éremeső fogadta a magyar söröket Brüsszelben

A Dreher Sörgyárak Zrt. márkái összesen öt érmet hoztak haza a világ legrangosabb nemzetközi minőségértékelő megmérettetéséről, a Monde Selection-ról. Az idei verseny eredményeként a „Nagy Aranymedál", három arany és egy ezüstérem gazdagítja a Dreher Sörgyár éremgyûjteményét. A folyamatos kiváló minőség elismeréseként a Dreher Classic immár második alkalommal nyerte el a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat.

monde_selection_nyertes_dreher.jpg

A kiváló minőség elismeréseként a Dreher Bak barna sörkülönlegesség átvehette a verseny legmagasabb díját, az ún. Nagy Aranymedált (Grand Gold). Aranyéremben részesült a prémium kategória hazai piacvezető söre, a karakteres ízû Dreher Classic, valamint a Dreher termékcsalád harmadik tagja, a Dreher Alkoholmentes, melyek mind a legmagasabb minőséget képviselik saját kategóriájukban.

Folyamatos kiváló minőségéért a Dreher Classic idén ismét átvehette a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófeát (International High Quality Trophy). Az elismerés azon termékeket illeti, melyek három egymást követő évben elnyerik a legmagasabb minőségi értékelést, azaz aranyérmet szereznek. Mivel a Dreher Classic 2002 óta minden évben megkapta saját kategóriájának aranyérmét, így 2004 után idén immár másodszorra vehette át az elismerést.

Az idei évtől a Dreher termékcsalád harmadik tagját, a Dreher Alkoholmentest is a legjobb minőségû sörök között tartják számon. A különleges gyártási technológiával készülő, valódi, karakteres sör ízélményt nyújtó alkoholmentes sör először került nevezésre a nemzetközi megmérettetésen, és egyből a dobogó legmagasabb fokára jutott. A Dreher Alkoholmentes ezennel Magyarország igazoltan kiváló minőségû alkoholmentes söre.monde_selection_nyertes_aranyaszok.jpg

Immár hatodik aranyérmét vehette át az idei Monde Selection minőségértékelő versenyen Magyarország második legnagyobb mennyiségben eladott sörmárkája, a selymes ízû Arany Ászok. A termék 1998 óta minden évben dobogós helyezést ér el saját kategóriájában.

Magyarország negyedik legnagyobb sörmárkája, a Kőbányai Sör is méltán ünnepelhet. A zsûri 2007-ben Ezüstéremmel ismerte el a gazdaságos árú sörök piacvezető márkáját. A növekvő eladások is igazolják, hogy egyre nő a fogyasztók azon igénye, hogy kiváló termékminőséget kapjanak kedvező áron, és ennek az elvárásnak az immár többszörösen díjnyertes Kőbányai Sör minden szempontból megfelel.

"A széles fogyasztói igényeket kielégítő márkaportfóliónk sikerét tükrözi, hogy a magyarországi 5 vezető sörmárka között szereplő 3 márkánk, a Dreher, Arany Ászok és a Kőbányai Sör kiváló minősége a nemzetközi szakmai zsûri elismerését is kivívta. A Monde Selection eredményei kiemelten fontosak számunkra, mert objektív mércét nyújtanak termékeink minőségéről, és évről évre megerősítenek bennünket abban, hogy a Dreher Sörgyárak Zrt. márkái kiváló minőséget képviselnek nemcsak a magyar fogyasztók, de a nemzetközi szakmai zsûri megítélése szerint is.
Alapelvünk, hogy a fogyasztó az általa elvárt maximális értéket kapja, amikor márkáinkat választja, ezért termékeink folyamatos magas minőségének és íz-állandóságának biztosítása gyártási technológiánkban kiemelt szerepet kap. Ezt a cél szolgálja színvonalas minőségbiztosítási rendszerünk, melynek része az 1998 óta mûködő rendszeres érzékszervi bírálat, valamint a hazai söriparban egyedülálló felszereltségû analitikai laborban végzett mûszeres minőségellenőrzés." – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. "

monde_selection_ermek.jpgA Monde Selection brüsszeli székhelyû Független Nemzetközi Minőségértékelő Intézet, mely elkötelezett híve a fogyasztóvédelemnek és a minőségi termékeknek. A szervezet 1961 óta értékeli és díjazza a minőségi termékeket két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában – a söröktől kezdve az édességeken át egészen a kozmetikai termékekig. Célja, hogy felkutassa és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségû termékeit.

A Dreher Sörgyárak Zrt. 1980 óta rendszeresen részt vesz termékeivel a Monde Selection megmérettetésen. Ez idő alatt – az idei eredményekkel együtt – összesen 48 éremből álló gyûjteményre tett szert, melyek között 32 arany, 12 ezüst és 4 bronz medalion található. Az érmeket a Dreher Sörmúzeum kiállításának keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Phone: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Phone: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu

A Monde Selection

A Monde Selection brüsszeli székhelyû Független Nemzetközi Minőségértékelő Intézet, mely elkötelezett híve a fogyasztóvédelemnek és a minőségi termékeknek. A sör hazájában székelő szervezet elsődleges célja, hogy felkutassa, és hivatalosan elismerje a világ legjobb minőségû termékeit. Az 1961 óta mûködő Monde Selection mára a világ legrégebbi és legelismertebb szervezetévé vált saját területén.

A Monde Selection 1961. óta minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában – a söröktől kezdve a csokoládén át egészen a kozmetikumokig. Célja, hogy megtalálja, és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségû termékeit.

A Monde Selection zsûrije minden egyes kategória esetén az adott terület legelismertebb nemzetközi szakembereiből áll. A világ különböző részeiről beérkező sörök zsûrizésében elismert söripari szakemberek, vegyészek, kutatók, valamint a legjelentősebb nemzetközi söripari szervezetek szakértői vesznek részt.

A Monde Selection megmérettetés lényege, hogy elismerései révé
n objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában. A Monde Selection díjak kiemelten magas rangú, földrajzi határok nélküli minőségi elismerést jelentek minden díjazott termék számára.

A hagyományos Arany-, Ezüst- és Bronzérem mellett az elismerés legmagasabb fokozatát a pálmalevelekkel díszített Nagy Aranymedál jelenti. Ezen kívül azonban a Monde Selection néhány egyéb díjat is tartogat azon termékek számára, melyek állandó magas minőséget képviselnek területükön.
Ide tartozik a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea (International High Quality Trophy), melyet azon termékek kapnak, amelyek három egymást követő évben is elnyerik kategóriájuk aranyérmét. Ezt a Trófeát idén immár második alkalommal veheti át a Dreher Calssic, mely 2002. óta folyamatosan a dobogó legfelső fokán áll kategóriájában.
A "Kristály Presztízs Díj" (Crystal Prestige Award) azon termékek jutalma, melyek 10 egymást követő évben Aranyérmet vagy Nagy Aranymedált nyernek, míg a "25 Éves Trófea" (25 Years Trophy) azon vállalatokat illeti, melyek termékükkel 25 egymást követő évben kiváló minősítést szereznek. A "25 Éves Trófea" a Monde Selection legmagasabb rangú elismerése.