Európai Alkohol és Egészség Fórum: Kiállítás a magyar felelős alkoholfogyasztás programról

Az Európai Alkohol és Egészség Fórum 2009. április 30-án harmadik alkalommal tartja nyílt ülését Brüsszelben. A Dreher Sörgyárak Zrt. Felelős Alkoholfogyasztás Programjával egyetlen magyar kiállítóként mutatkozik be a Fórumon.

Az Európai Alkohol és Egészség Fórumot 2007-ben közös erővel több, mint 40 érintett csoport (kormányzati, civil- illetve szakmai szervezetek, kereskedelmi egyesületek valamint nemzetközi vállalatok) hívták életre. A Fórum célja, hogy a tagok különböző akciók, új módszertanok és tájékoztatási programok megvalósításával hozzájáruljanak a felelőtlen alkoholfogyasztáshoz kapcsolható társadalmi problémák csökkentéséhez. A három éves működés során eddig több mint 105 vállalást vezettek be a tagok.

A Dreher Sörgyárak Zrt. anyavállalata a SABMiller Plc , mint a Fórum egyik alapító tagja eddig 5 vállalást nyújtott be. Ezek közül az egyik legjelentősebb kezdeményezés a Dreher Felelős Alkoholfogyasztás Program, mely egyetlen magyar résztvevőként jelenik meg a Fórumhoz kapcsolódó kiállításon.
A Magyarországon eddig példa nélküli program 2008-ban indult, elsődleges célja az alkoholfogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése a magyar lakosság körében. A Talmácsi Gábor, motoros világbajnok együttműködésével megvalósuló kezdeményezés az egyéni felelősség középpontba állításával kíván társadalmi értéket teremteni. A program keretén belül a sörgyár az idei év elején indította útjára új informatív honlapját, a www.alkohol.info.hu -t, mely a felelős alkoholfogyasztás fontosságára hívja fel a felnőtt magyar lakosság figyelmét. A weboldal, amely eddig mintegy 35 ezer egyedi látogatót vonzott, elsődleges célja a tájékoztatás és a figyelemfelhívás. Az oldal olyan hasznos információkat, gondolatokat kínál, melyek segítséget nyújtanak az alkoholfogyasztás hatásainak megismerésében, a felelős döntés meghozatalában.

A SABMiller európai hírlevele az Alkohol és Egészség Fórumról letölthető itt .

További információ:

Agócs Mónika  
Dreher Sörgyárak Zrt.  
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com