Fedezd fel a megújult DreherFesztet!

DREHER-FESZT-logo copyAz ország egyetlen sörgyárban szervezett „underground” sörfesztiválja, a DreherFeszt extra készültségben van: a növekvő népszerűség miatt idén nemcsak kétnaposra bővült a fesztivál, hanem nagyobb alapterületen, többféle programmal és sokkal több sörcsappal és csapossal várja a jó zenét és a sörkülönlegességeket szerető közönséget. A nyár utolsó hétvégéjén a nagyszínpad fellépői között ott lesz a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, a SuperStereo, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers.
„Tavaly hatalmas volt az érdeklődés, majdnem megduplázódott a DreherFesztre kilátogatók száma! A közönség bizalmát pedig csakis úgy tudjuk megtartani, ha idén megújulva, kibővülve, és még nagyobb készültséggel várjuk a sör és a zene szerelmeseit. Szeretnénk, ha minél többen felfedeznék maguknak Magyarország egyetlen sörgyárfesztiválját!” – mondta Szabó Enikő, a DreherFeszt főszervezője.
Éppen ezért 2016-ban már két napon keresztül – augusztus 26-27-én – lehet búcsúztatni a nyári szezont a DreherFeszten. Ráadásul az „underground” sörfesztivál idén még nagyobb területet hódított meg magának a kőbányai Dreher Sörgyárból, melyet egyszer egy évben, kizárólag ennek az eseménynek a kedvéért nyitnak meg a nagyközönség előtt. Az egészen különleges atmoszférával rendelkező patinás helyszínen így már két színpadon zajlanak majd a koncertek és DJ-partik. A line upban idén többek között ott van a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers is. Fellép a SuperStereo is, melynek KRSA-val közös Fedezd fel! című nyári slágerét a DreherFeszt hivatalos dalának választották.
De természetesen a DreherFeszt kocsmái sem maradnak buli nélkül, a jól bevált Rocklapban (mely stílusosan raklapokból és hordókból épül fel) például most is garantáltan hajnalig dübörög a táncparti. Lesz még Komlóterasz, Üstökös, illetve Múzeum söröző, és még sorolhatnánk a helyszíneket, ahol meg lehet kóstolni az idei sörkülönlegességeket, melyekkel kifejezetten erre a fesztiválra készülnek a sörgyár sörfőző mesterei. Az új specialitások tesztelése már folyik, a következő hetekben arra is fény derül, hogy végül melyekre esik a szakemberek választása. Az azonban már biztos, hogy a 2016-os innovációkban is kiemelkedő szerep jut az elmúlt évek sikertechnológiájának, a hidegkomlózásnak, valamint idén ugyancsak előtérbe kerül a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksör, olyannyira, hogy külön helyszínt is kap. Ráadásul a TankSörBárnál mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a saját tehetségét, hiszen a tavaly népszerű Csapold Magad! ismét üzemel majd.
Ha pedig már a csapolásnál tartunk, az idei bővülés egyik kulcspontja a sörcsapok és csaposok számának nagymértékű növekedése: a megközelítőleg 140 sörcsap több mint háromszorosa a korábbiaknak, felkészülve a megemelkedett forgalomra. Persze ételben és programban sem lesz hiány, többek között a Főzőház és erjesztő látogatás során lehet majd bepillantani a sörfőzés kulisszatitkaiba.
A DreherFesztre ingyenes buszjáratok közlekednek az esemény alatt az Örs vezér terétől. A 2 napos helyszíni jegy 3500 Ft, az 1 napos 2000 Ft, mely egy, illetve két korsó sörre beváltható kupont is magába foglal.
További információ a jegyvásárlásról, elővételről és a rendezvényről: www.dreherfeszt.hu