Fenntartható fejlődés: világszintű gyakorlatok a Dreher Sörgyáraknál!

A SD-reportcover-200h.jpg világ második legnagyobb sörgyártó vállalata, a SABMiller plc, június 23-án tette közzé a fenntartható fejlődés terén elért eredményeiről szóló éves jelentését, amelyben a Dreher Sörgyárak Zrt. két programját, a Felelős Alkoholfogyasztás Programot és az abszorpciós hûtő beruházást követendő gyakorlatként mutatja be. A Fenntarthatósági Jelentés és a fenntarthatósági prioritásokat bemutató videók is elérhetőek a www.sabmiller.com oldalon.

Egy nagyvállalat felelőssége nem korlátozódhat arra, hogy kiváló minőségû terméket állít elő és juttat el fogyasztóihoz. Felelőssége kiterjed a munkavállalóira, beszállítóira, üzleti partnereire, a természeti és épített környezetre, a társadalomra.
A SABMiller csoport ennek szellemében hangsúlyt fektet a belső és külső tájékoztatásra. Szemléletformáló kampányt indít munkatársainak körében és fejleszti a párbeszédet külső érintettjeivel. A június 23-án közzétett fenntarthatósági jelentés számos érdekes esettanulmányt, jó gyakorlatot tartalmaz, hogy mit tehet egy sörgyártó és forgalmazó nagyvállalat például a szén-dioxid csökkentése, a környezettudatos vízgazdálkodás, az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében. A beszámoló követendő példaként mutatja be a Dreher Sörgyárak Zrt. Felelős Alkoholfogyasztás programját.

SD-report-fap-200h.jpgA világ második legnagyobb sörgyártó vállalatának fenntarthatósági jelentésének megjelenésével egyidőben honlapja is megújul – felkerülnek a legfrissebb teljesítménymutatók és esettanulmányok, továbbá elérhetővé válnak a fenntartható fejlődés keretrendszer tíz prioritásáról szóló kisfilmek. A pár perces videók a csoport világszerte mûködő leányvállalatainál megvalósult legjobb gyakorlatokat mutatja be, amelyek között a Dreher Sörgyárak Zrt. környezetvédelmi fejlesztése, az abszorpciós hûtő is szerepel.
„A fejlesztést vállalatunk oly módon valósította meg, hogy a sörgyártás során keletkező hulladékhőt visszaforgatta a rendszerbe nyersanyagként, ezáltal kevesebb energia szükséges a hûtés során. A 70 millió Ft-os beruházással éves szinten körülbelül 500 MWh energiát takarítunk meg, ami közel 170 háztartás évi átlagos energiafogyasztásával egyenlő." – hangsúlyozta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A Felelős Alkoholfogyasztás Programról:

A program platformja a www.alkohol.info.hu informatív weboldal, amely az egyéni felelősség központba állításával az érdemi tájékoztatásra helyezi a hangsúlyt. A látogatók bekapcsolódhatnak az oldalon kibontakozó fórumokba, feltehetik kérdéseiket, megoszthatják véleményüket. Az oldal további különlegessége a speciális testábra, amely lépésenként mutatja be, mi történik a szervezetben alkoholfogyasztáskor. A „Hónap témája" rovat más és más felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos témáról kezdeményez társadalmi párbeszédet szakavatott civil szervezetek vagy közintézmények szakembereinek bevonásával. Az adott témát a Talmácsi Gáborral készült élethelyzet- valamint szakértői videó mellett látogatói hozzászólások, vélemények teszik teljessé. A nemzetközi színtéren is egyedülállónak számító szemléletformáló kampány során közel 200 millió alkalommal érte el a „Te is lásd tisztán tetteid!" üzenet a felnőtt lakosságot.

További információk:

Agócs Mónika Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt. ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu