Gyártókapacitását fejleszti a Dreher Sörgyárak

Korábbi energiahatékonysági beruházásai után 7 milliárd forintból fejleszti tovább a Dreher kőbányai gyárát az Asahi anyavállalata és regionális központja. Az új gyártócsarnok és modern labor kialakításával, valamint a mai kor egyik legmodernebb gyártósorának üzembehelyezésével 120 százalékkal növelik meg az alumínium dobozos sörök előállítási kapacitását, lehetőséget teremtve ezzel akár az exportra is. A vállalat ezzel a fejlesztéssel is közelebb kerül a fenntarthatósági célszámaihoz a termékek fajlagos karbonlábnyomának vonatkozásában.

Az új alumínium dobozos gyártósor lehetővé teszi, hogy a Dreher tartani tudja az alkoholmentes portfoliójával kapcsolatos ambiciózus terveit. Az egység és a hozzá tartozó új minőségbiztosítási labor a legújabb technológia felhasználásával készült el, az esetleges hibajelenségeket a mérnökök valós időben, akár távoli eléréssel is észlelhetik és javíthatják majd. A fejlesztést a vállalat EU-s vagy állami pénzügyi támogatás nélkül, önerőből, Magyarország Kormányának döntése alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként valósította meg.

A Dreher a beruházástól kevesebb fajlagos energiafelhasználást, illetve a gyártás karbonlábnyomának csökkenését is várja. Emellett az új sor megújuló forrásból származó csomagoló alapanyag kezelésére és tisztán karton csomagolt multipack gyártására is képes lesz, teljesen elhagyva a műanyag csomagolást.

„A Drehertől-Dreherig filozófiánk lényege, hogy az alapítóink hagyományaihoz hűen folyamatosan keressük a fejlődés és megújulás lehetőségét. Így tudjuk biztosítani, hogy Magyarország egyik legrégebbi vállalata a jövőben is sikeresen működhessen és kompromisszumok nélkül készíthesse termékeit. Az alapos tervezési munka után 2021 nyarán kaptuk meg tulajdonosunk, az Asahi Group Holding és az Asahi Europe & International jóváhagyását a 18,5 millió eurós beruházásra. 2022 elején rendeltük meg a gyártást új szintre emelő gépsort és a szigorú laboratóriumi tesztek után idén nyáron várhatóan már teljes kapacitással tudjuk használni az egységet” – mondta el Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.