Három fiatal valósíthatja meg álmai vállalkozását a Dreher-rel, összesen 5 millió forint támogatással

nyertesek.jpg
Kiss Péter, Velner Verita, Dénes Kálmán
A galéria megtekintéséhez
klikkeljen a képre!

Három fiatal tehetség vehette át díját A jövő fiatal vállalkozója pályázat eredményhirdetésén. A Dreher Sörgyárak Zrt. által meghirdetett, kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatókat megcélzó újszerû kezdeményezés első helyezettje Kiss Péter lett, aki biogáz áramfejlesztő készülékének üzleti tervét mutatta be. A nyertes hallgató három millió forinttal, a második és harmadik helyezett pedig egy-egy millió forinttal indíthatja el vállalkozását. A második helyezett az ING Bank szakmai különdíját is átvehette, további egy millió forinttal növelve kezdőtőkéjét. Az anyagi segítségen felül fél éven keresztül szakmai tanácsadás is segíti valamennyi nyertest vállalkozásának megvalósításában.

A jövő fiatal vállalkozója pályázatot tavaly októberben hirdette meg a Dreher Sörgyárak Zrt. a gazdasági szakirányú egyetemi és főiskolai hallgatóknak. A Valósítsd meg álmaid vállalkozását! – jelmondattal induló versenyre 94 regisztráció érkezett az ország több pontjáról, összesen huszonegy felsőoktatási intézményből. Legtöbben a budapesti Corvinus Egyetemről és a Mûszaki Egyetemről pályáztak, de részt vettek a versenyen a Debreceni Egyetem, a Szolnoki Főiskola valamint a salgótarjáni Pénzügyi és Számviteli Főiskola diákjai is. A beérkezett pályázati anyagok közül 66 volt értékelhető, azaz tartalmazta az üzleti terv valamennyi megkövetelt részét a marketing tervtől a pénzügyi tervig. A legjobb tíz pályázó a második fordulóban angolul bizonyíthatta rátermettségét, hozzáértését és üzleti érzékét a neves szakmai zsûri előtt.

zsuri.jpgAz elbírálásért felelős neves szakmai zsûri tagjai voltak: Dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa; Dr. Szirmai Péter, az Életpálya Alapítvány kuratóriumának elnöke; Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője; Martijn Schouten, az ING Bank vezérigazgatója; Hector Gorosabel, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Vass Kornélia, a Dreher Sörgyárak Zrt. HR és kommunikációs igazgatója.

A pályázaton a legjobb három üzleti tervvel pályázó fiatal ötletének megvalósítását segítik. Az első helyezett 3 millió forintot, míg a második és harmadik helyezettek 1-1 millió forint kezdőtőkét nyertek, melyhez 6 hónapig jogi, adóügyi és könyvviteli segítséget is kapnak.

A jövő fiatal vállalkozója pályázat fődíját Kiss Péter, a Budapesti Mûszaki Egyetem másodéves közgazdász hallgatója kapta biogáz áramfejlesztő készülék gyártásának és forgalmazásának üzleti tervével.

A második díjat és egyben a különdíjat Dénes Kálmán, a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója nyerte, akinek álma egy motoros utazási iroda létrehozása.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Velner Verita, a győri Széchenyi István Egyetem tanulója állhatott fel, aki mobil húsbolt ötletével vívta ki a zsûri elismerését.

„A jövő fiatal vállalkozója program vállalatunk innovatív társadalmi felelősségvállalási programja, mellyel a vállalkozásbarát szemléletmód kialakulását kívánjuk ösztönözni. Támogatjuk a sikert, a kockázatvállalási hajlandóságot, a saját erőbe vetett hitet és az egyéni felelősségvállalást." – hangsúlyozta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

A Dreher Sörgyárak Zrt. hisz a magyar vállalkozói szellemben, nagyra értékeli a vállalkozói kreativitást, az újszerûséget és az egyéni kockázatvállalás képességét. Partnerei közül is kiemelten kezeli a kis és középvállalkozásokat, ismeri és elismeri erőfeszítéseiket és a gazdasági életben betöltött szerepük fontosságát. Ezért is tartja rendkívül fontosnak a felsőoktatásban tanulók üzleti, gazdasági, illetve vállalkozói készségeinek fejlesztését, ismereteik bővítését és ezeknek átültetését a gyakorlatba. A jövő fiatal vállalkozója programmal most egy újfajta kihívást és bizonyítási lehetőséget teremtettek az innovatív gondolkozású diákok számára.

hector_gorosabel.jpg„Hiszen egy ötlet, vagy egy üzleti terv még nem elég a sikerhez. Ahhoz, hogy egy álom életre keljen, elhatározásra, rengeteg kitartásara és szenvedélyre van szükség, hogy le tudjuk küzdeni a szembejövő akadályokat. A beérkezett pályázatokból világosan látszott, hogy ezek a diákok valóban elkötelezettek, és komolyan gondolják, hogy megvalósítják álmaikat. Mi ebben szeretnénk őket támogatni." – tette hozzá Hector Gorosabel, elnök-vezérigazgató.

 

hatterinfo--hu.jpg

A jövő fiatal vállalkozója pályázat zsűritagjainak véleménye a díjról és a pályamunkákról
 

A jövő fiatal vállalkozója pályázat nyerteseinek gondolatai

 

 video-thumb-Kiss_Peter.jpg  video-thumb-Denes_Kalman.jpg  video-thumb-Velner_Verita.jpg

I. helyezett
Kiss Péter

/.mpg 19,4 MB/ 

II. helyezett
Dénes Kálmán
/.mpg 13,5 MB/ 

III. helyezett
Velner Verita

/.mpg 18,6 MB/  

 

További információ:

Agócs Mónika Csobaji Dóra
vállalati kapcsolatok vezető vezető kommunikációs tanácsadó
Dreher Sörgyárak Zrt. / Dreher Breweries Ltd. Open Communications Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Telefon: + (36 1) 432 9720,
Fax: + (36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
1133 Budapest, Pozsonyi út 52.
Telefon: + (36 1) 239 1098
e-mail: dora.csobaji@opencom.hu