Hibrid járőrautó köröz a Dreher Sörgyárak területén

Október második felében a Dreher Sörgyárak Zrt. területén egy Toyota Prius típusú járőrautót helyez üzembe a Justice Security Kft. Az időzítés nem véletlen: a cég idén októberben ünnepli 10. születésnapját, amit a tulajdonosok – Kovács György és Feke László, maguk is a Dreher Sörgyárak egykori munkatársai – szerettek volna emlékezetessé tenni az egyik legrégebbi ügyfelük számára is.

Prius-250.jpg„A 10. éves Justice Security Kft. elkötelezte magát a környezetvédelem mellett. Ennek szellemében nemcsak a szelektív hulladékgyűjtést, környezettudatos eszköztervezést, alkatrész-felhasználást vezettük be vállalatunknál, hanem Magyarországon, a védelmi-biztonsági tevékenységgel foglalkozó állami és magánszektor szervezetei közül elsőként állítunk hibrid járőrautót üzembe, ezzel is támogatva a környezetvédelem iránt köztudottan elkötelezett megbízónkat” – mondta Kovács György, a Justice Security Kft. ügyvezető igazgatója.

A 136 lóerős Toyota Priust 1,8 literes benzines, úgynevezett Atkinson-ciklusú benzinmotor, és egy 80 lóerős elektromotor hajtja. Az autó 10,4 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és akár 180-nal is képes lenne száguldani (természetesen nem a Sörgyár területén). A 445 literes csomagtartóban helyet kapott egy defibrillátor is, amely egyébként a Justice Security Kft. minden járőrautójában megtalálható.

Az autó fogyasztásával kapcsolatban Kovács György kiemelte: „a gyártó hihetetlenül alacsony értéket, 3,9 litert adott meg vegyes ciklusban. Ehhez mindössze 89 gramm CO2 kibocsátás tartozik száz kilométeren. Az autó lényegesen gazdaságosabb üzemeltetésű hagyományos társainál és a környezeti terhelése is alacsonyabb, A hibrid járőrautóval szmog riadó elrendelése esetén is korlátozás nélkül lehet közlekedni, így ekkor is biztosítani tudjuk a folyamatos üzletmenetet.

Kezelése egyszerű, nem kell kapcsolgatni semmit, az elektromos és benzines működés ki-, és bekapcsolása automatikus. Ugyanakkor lehet csak elektromos működést is választani. Ennek biztonsági előnye, hogy az elektromos meghajtás csendes, ezáltal az autós felderítés hatékonyabb, az úgynevezett „lopakodó” üzemmód alkalmazásával” – tette hozzá Kovács György.

„A fenntartható fejlődésnek rengeteg aspektusa van, a termelés során a környezetvédelmi innovációkban szerencsére már élenjárunk. A Dreher Sörgyáraknál hosszú távra tervezünk, és erre ösztönözzük beszállítóinkat is. Őrömteli számunkra, hogy egy évtizedes együttműködést követően a Justice Security Kft. most egy hibrid autót helyez üzembe a Sörgyár területén és ezzel alvállalkozónk is hozzájárul szén-dioxid lábnyomunk csökkentéséhez” – méltatta a biztonsági cég beruházását Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója.

További információk:

Simon Katalin
Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR specialista
Senior PR tanácsadó, Médiaszakértő
ACG PR

E-mail: katalin.simon@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920

E-mail: jani.kinga@acg.hu
Telefon: +(36 30) 417 4124