JFV-2011

A Dreher Sörgyárak Zrt. "A Jövő Fiatal Vállalkozója" pályázattal idén immár ötödik alkalommal nyújt lehetőséget a vállalkozó kedvű 18-32 éves fiataloknak, hogy egy-egy jó üzleti ötletüket, álmukat megvalósítsák. Az első három legígéretesebb üzleti terv ambiciózus gazdája összesen 6 millió forint kezdőtőkéből gazdálkodhat, és még fél éves szakmai tanácsadásban is részesül. A versenyre már lehet pályázni a www.merjvallalkozni.hu oldalon keresztül.

dreherjfv2011soralateta2_150.jpg "A Jövő Fiatal Vállalkozója" pályázat fő célja az anyagi, illetve a szakmai támogatás biztosítása mellett, hogy fejlessze a felsőoktatásban résztvevő hallgatók üzleti érzékét, bővítse a sikeres vállalkozások megalakításához és működtetéséhez nélkülözhetetlen ismereteket és készségeket amelyeket nem lehet tankönyvekből megtanulni. A versenyen a legjobb üzleti tervvel pályázó ötlete megvalósításához 3 millió Ft, míg a második 2 millió Ft és harmadik helyezett 1 millió Ft kezdő tőkét szerez, melyhez még 6 hónapig ingyenes jogi, adóügyi és könyvviteli konzultációs lehetőséget is jár.

"A Dreher Sörgyárak Zrt. társadalmi szerepvállalásában kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, jövőjüket átgondoltan, kitartóan építő fiatalok, diákok segítése, akik vállalkozói ötleteikkel a magyar gazdaságot kívánják erősíteni, fejleszteni. A Jövő Fiatal Vállalkozója pályázat kiírásával évről-évre lehetőséget kívánunk biztosítani a kreatív, innovatív gondolkodású fiataloknak az önmegvalósításra. A gazdasági válságban még nagyobb az értéke ennek a pályázati lehetőségnek, hiszen a fiataloknak nem sok hasonló lehetőségük van a saját vállalkozás beindításához szükséges kezdő tőke megszerzésére. Ahogy eddig, a főbb elbírálási szempontok most is az egyediség, a megvalósíthatóság és természetesen a pályázó rátermettsége." – mondta Kovács Sándor Lóránt, a felelős vállalati magatartás mellett elkötelezett Dreher Sörgyárak Zrt vállalatfejlesztési igazgatója.

Aki indulni szeretne a versenyen, annak ki kell töltenie a folyamatosan frissülő www.merjvallalkozni.hu honlapon a 'Regisztráció' menüpont alatt található jelentkezési lapot, 2011. február 28.-ig lehet jelentkezni. A Facebook-on is lehet tájékozódni, a Merj vállalkozni rajongói oldalon.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál megálmodója és a 2009. Év Üzletembere, egyben a Jövő Fiatal Vállalkozója program egyik zsűritagja így fogalmazott:"Nagyon jó, hogy idén is folytatódik ez a pályázati lehetőség. Úgy vélem, kevés jobb esély adódhat egy induló vállalkozás számára, mint szerencsét próbálni ezen a pályázaton. A versenyzők terveikről még a kezdeti stádiumban kaphatnak visszajelzést elismert szakemberektől, sikeres vállalkozóktól, és a legjobbnak bizonyuló ötletek rögtön kezdőtőkéhez is juthatnak."

A jelentkezők többfordulós elbírálási folyamaton vesznek részt. A pályázóknak első lépésként vállalkozási ötletüket és marketing tervüket kell összeállítaniuk. Ezt követően az eszköz-, működési- és humán erőforrás tervet, majd végül egy pénzügyi tervet kell leadniuk a megadott határidőkig. Végül a legjobb 10 üzleti tervet készítő fiatal kerül be a döntőbe, ahol egy angol nyelvű prezentáció során kell meggyőzniük a szakmai zsűrit.
 
A 2011-es évi verseny szakmai zsűrijének tagjai:

  • Dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa, a zsűri elnöke
  • Dr. Szirmai Péter, az Életpálya Alapítvány kuratóriumának elnöke 
  • Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője 
  • Salgó István, az ING Bank N.V. Magyarország vezérigazgatója 
  • Kiss Péter, "A jövő fiatal vállalkozója 2006." pályázat nyertese 
  • Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. Vállalatfejlesztési igazgatója

Siker-történetek

"Hiszem, hogy egy vállalkozás olyan eszköz az emberek kezében, amivel saját maguk tudják irányítani az életüket. Minden olyan segítségre szükség van, ami megtanítja az embereket önállóan gondolkodni, tervezni, és létrehozni ilyen eszközöket." – mondta az egyik résztvevő korábban.

A Jövő Fiatal Vállalkozója kezdeményezés pontosan erről szól. A legfelkészültebbek pedig elnyerik a jelentős pénzdíjjal járó dobogós helyezést. A pénzügyi és szakmai segítségnek köszönhetően Bagó Ákos, az UO írásfejlesztő toll ötletgazdája 2007-ben elért első helyezésével éveket nyert a terméke piacra kerülésében. Jelenleg testvér-termékek kifejlesztésével, illetve külföldi értékesítéssel foglalkozik.

A 2009-es verseny győztese, Vincze Viktor (Xtalin Kft.) üzlettársával, Lágler Gergellyel gőzerővel vágott bele a cégalapításba majd a beszállítókkal történő tárgyalások sorozatába. Viktorék ma már mosolyogva emlékeznek vissza arra az időszakra, amikor még hiányosnak érzett szakmai tudásuk miatt nem mertek belevágni a pályázat elkészítésébe. Később viszont már kellően biztosak voltak magukban, és engedve barátaik unszolásának, belevágtak. Ma már külföldi, nagy cégek is együttműködnek velük.

A Jövő Fiatal Vállalkozója pályázat megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. szakmai partnerei az Életpálya Alapítvány és az EcoSim Üzleti Szimulációk Kft.

További információk:

Kovács Sándor Lóránt Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt.
Vállalatfejlesztés igazgató
ACG PR
Senior PR tanácsadó
  E-mail: jani.kinga@acg.hu
Telefon: +(36 30) 417 4124