JFV2010marc-dijkioszto

A vállalkozói kreativitás iránt töretlenül elkötelezett Dreher Sörgyárak  2009 októberében negyedik alkalommal hirdette meg „A jövő fiatal vállalkozója” pályázatot, amelyre bármelyik magyarországi felsőoktatási intézményben tanuló hallgató jelentkezhetett. A pályázat első három helyezettje összesen 7 millió forint díjazásban, valamint hat hónapos szakmai tanácsadásban részesül, mely jogi, adóügyi és könyvviteli segítségnyújtást is jelent.

JFV_zsuri.jpg 
A galéria megtekintéséhez
klikkeljen a képre

„Nagyon örülünk, hogy közel 100 pályamunka érkezett be 24 hazai felsőoktatási intézményből idei versenyünkre. Büszkék vagyunk arra, hogy segíteni tudunk azoknak a fiataloknak, akik nemcsak mernek nagyot álmodni, hanem támogatásunkkal meg is valósíthatják vállalkozásukat. E gazdasági-pénzügyi szempontból nehéz időszakban is úgy gondoljuk, hogy kreativitással és kellő merészséggel elérhető a siker” – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. 

 
A zsűri által legjobbnak tartott tíz pályázó angol nyelven mutatta be vállalkozását, és győzte meg a zsűri tagjait vállalkozása egyediségéről, megvalósíthatóságáról valamint saját rátermettségéről. A 82 beérkezett pályamunka közül a szakmai zsűri végül három tehetséges fiatalnak ítélte oda a pályázat díjait.
 
JFV_gyoztesek2.jpgAz idei pályázat fődíját a 3 millió forintnyi kezdőtőkét és 6 hónapos tanácsadást Vincze Viktor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója nyerte el. Őtlete az ún. SOM (System On Module) forradalmasíthatja az intelligens helyszíneken (otthon, biztonságtechnika, orvosi diagnosztika, stb.) alkalmazott eszközöket. A technikai újdonság a pályázó által végzett piackutatás eredményeire alapozva egy – a magyar piaci igényeknek mindenben – tudásban és árban is megfelelő, saját tervezésű modul. „A piacon kapható SOM modulok között nagy a tudásbeli különbség, illetve egy-egy „mindent tudó” eszköz ára nagyon magas lehet. Remélem, hogy egy megfelelő komplexitású, saját tervezésű SOM-mal nem kell többé kompromisszumot kötnie a felhasználóknak, és megtalálják benne számításaikat” nyilatkozta Vincze Viktor, a pályázat nyertese.
 
A pályázat második helyezettje Bruder Márton az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója, aki 2 millió forint kezdőtőkét és 6 hónapos tanácsadást, valamint az ING Bank N.V. Magyarország  félmillió forint értékű különdíját kapta vállalkozása beindításához. Dobogós pályamunkájának témája a hatékony környezetvédelem.”Egyre többen érdeklődnek a környezetkímélő megoldások iránt az élet minden területén, ez motivált vállalkozási ötletem kidolgozására. Egy olyan tanácsadó cég elindítását tervezem, amely az ügyfelek számára a legmegfelelőbb környezetvédelmi és vízgazdálkodási megoldást kínálja a tervezéstől a forrásteremtésen keresztül egészen a kivitelezésig” – mondta Bruder Márton saját ötletéről.
 
A pályázat harmadik díját, és ezzel 1 millió forint kezdőtőkét és 6 hónapos tanácsadást Vázsonyi Miklósnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatójának ítélte oda a szakmai zsűri. A díjazott gerincsérült betegek részére tervezett, innovatív rehabilitációs eszköz fejlesztési ötletét dolgozta ki pályázatában. ”Vállalkozásom elsődleges terméke segítségével a betegek egy olyan eszközhöz juthatnak, amelynek segítségével saját maguk kontrollálhatják lábizmaik mozgatását.” tette hozzá Vázsonyi Miklós.
 
„A jövő fiatal vállalkozója” pályázat idén egy új, 500.000 Ft értékű különdíjjal, a „Fiatal vállalkozók díjával” bővült, melyet Kiss Péter – a pályázat 2006-os győztese – a korábbi díjazottak nevében Vázsonyi Miklósnak adott át.

Nyertes pályázók:

  1. helyezett: Vincze Viktor, System-On-Module fejlesztés
  2. helyezett: Bruder Márton, megújuló energia hasznosítás
  3. helyezett: Vázsonyi Miklós, innovatív rehabilitációs eszköz

Szakmai zsűri tagjai:

  • Dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa, a zsűri elnöke
  • Dr. Szirmai Péter, az Életpálya Alapítvány kuratóriumának elnöke
  • Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője
  • Salgó István, az ING Bank N.V. Magyarország vezérigazgatója
  • Kiss Péter, „A jövő fiatal vállalkozója 2006.” pályázat nyertese
  • Gary Whitlie, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalat fejlesztési igazgatója

Tekintse meg a három nyertest bemutató kisfilmeket.

 video-thmb1.jpg  video-thmb2.jpg  video-thmb3.jpg

I. helyezett
Vincze Viktor

/.wmv 15,1MB/ 

II. helyezett
Bruder Márton
/.wmv 16,6MB/ 

III. helyezett
Vázsonyi Miklós

/.wmv 17,4MB/  

 

 

További információ:

Agócs Mónika Jónás Petra
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /207
Fax: +(36
1) 350 7393
e-mail: p.jonas@well.hu