Jutalmazták a felelős autóvezetőket

Idén is folytatja közös baleset-megelőzési programját a Dreher Sörgyárak és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Itt a nyár, ezzel együtt pedig a szabadtéri programok és a fesztiválok szezonja. Sokan ülnek autóba, hogy a hétvégét vagy akár az egész hetet a Balatonon vagy más vízparton töltsék. Ebben az időszakban nagy lehet a kísértés, hogy lazábban kezeljük a szabályokat, ezért kiemelten fontos az ittas vezetés veszélyeire is felhívni a figyelmet. A Dreher Sörgyárak és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság június 24-én közös baleset-megelőzési akciót tartott, amely során a rendőrök a Balaton környékén utazók közül közel 2000 járművezetőt ellenőriztek. 2 kivétellel mindegyik, az ellenőrzésben résztvevő sofőr alkoholszonda vizsgálata negatív eredménnyel zárult. Ők a Dreher 24 jóvoltából egy doboz ízesített alkoholmentes itallal folytathatták útjukat.

A Dreher Sörgyárak már hosszú évekkel ezelőtt zéró toleranciát hirdetett a fiatalkorúak, a kismamák és az autóvezetők alkoholfogyasztása kapcsán. Az ikonikus gyár 2009-ben indította útjára Ésszel-iszom! programját annak céljából, hogy a felelős alkoholfogyasztásra és a mértékletesség fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek keretében fórumaikon, sörtúráikon és eseményeiken is folyamatosan edukálják a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, valamint évek óta közös baleset-megelőzési programot hirdetnek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

„Mindannyian vártuk már a nyári programokat, az utazásokat és a fesztiválokat, ugyanakkor kiemelten fontos, hogy felhívjuk a járművezetők figyelmét a felelős döntés fontosságára” – mondta Szabó Ibolya, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője. A negatív alkoholszonda eredményt produkáló járművezetőket és felnőtt utasaiknak idén is megköszönték a felelős hozzáállást: összesen 2000 doboz ízesített alkoholmentes sört osztottak ki az akció során. Az együttműködés következő baleset-megelőzési akciója augusztusban várható.

Tavaly a veszprémi, a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok a 2 napos ellenőrzés alatt összesen 2302 autóvezetőt szondáztattak meg. A negatív alkoholszonda eredményt produkáló autóvezetők és felnőtt utasaik között közel 3000 doboz ízesített alkoholmentes Dreher 24 terméket osztottak szét az akcióban résztvevő hostess-ek.

A felelős alkoholfogyasztás jegyében a Dreher Sörgyárak célul tűzte ki, hogy 2030-ra termékportfóliójának 20%-a alkoholmentes termékekből fog állni. A Dreher 24 márka alkoholmentes családja idén a maracuja-sárgadinnye ízesítésű variánssal bővült.