JVF2007

Második alkalommal kerültek kiosztásra a Dreher Sörgyárak Zrt. "A jövő fiatal vállalkozója 2007" pályázatának díjai. A vállalat 6 millió forinttal és fél évre szóló ingyenes szakmai tanácsadással járul hozzá az első három helyezett vállalkozási tervének megvalósításához. A fődíjat egy speciális írásfejlesztő toll kifejlesztője, a második díjat egy kecsketenyésztő biofarm jövőbeli üzemeltetője, a harmadik díjat pedig egy vadászutak szervezésére szakosodott utazási iroda megálmodója vihette haza.

DSC_4293_s2.jpg 
A galéria megtekintéséhez
klikkeljen a képre

A Dreher Sörgyárak Zrt. "Valósítsd meg álmaid vállalkozását!" mottóval, immár második alkalommal hirdette meg innovatív társadalmi felelősségvállalási programját 2007. októberében. "A jövő fiatal vállalkozója" pályázaton a gazdasági szakirányú egyetemi és főiskolai hallgatók indulhattak, akik elég elhivatottságot éreztek magukban ahhoz, hogy kipróbálják magukat az üzleti életben, és a valóságban is beindítsák álmaik vállalkozását. A pályázat első három helyezettje összességében 6 millió forint támogatásban részesült.

A Dreher Sörgyárak Zrt., mint a magyar söripar meghatározó szereplője, elkötelezett a tehetséges, jövőjüket átgondoltan és kitartóan építő diákok támogatása iránt. A Dreher Sörgyárak Zrt. – most másodszorra meghirdetett – innovatív CSR/társadalmi felelősségvállalási programja a vállalkozásbarát szemléletmód kialakulását kívánja ösztönözni. A pályázat díjazottjai a vállalkozásuk beindításához szükséges kezdőtőke mellett olyan, az üzleti életben nélkülözhetetlen szakmai támogatást – jogi, adóügyi és könyvviteli segítségnyújtást – is kapnak, amely képessé teszi őket a kezdeti kihívások leküzdésére.

 DSC_4255_s1.jpg

 Agócs Mónika

"Számos tehetséges, kreatív fiatal álmodta már meg saját jövőbeli vállalkozását. Mi arra buzdítjuk őket, hogy ne álljanak meg csupán az álmoknál! A döntős fiatalok mindegyikére jellemző, hogy nemcsak megálmodta, de alaposan átgondolta, megfelelő kutatómunkával és elemzéssel körüljárta, és gondolatban már felépítette saját vállalkozását" – mondta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. "A Dreher Sörgyárak Zrt.-nél nagyra értékeljük a vállalkozói szellemet és kreativitást, hiszünk abban, hogy a megfelelően átgondolt és felépített vállalkozásoknak fontos szerepük van a magyar gazdaságban."

"A jövő fiatal vállalkozója 2007" pályázatra közel 80 színvonalas pályamunka érkezett az ország 18 felsőoktatási intézményéből. A beérkezett pályamunkákat, neves szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai: Dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa; Dr. Szirmai Péter, az Életpálya Alapítvány kuratóriumának elnöke; Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője; Salgó István, az ING Bank vezérigazgatója; Hector Gorosabel, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Vass Kornélia, a Dreher Sörgyárak Zrt. HR és kommunikációs igazgatója voltak.

Az elbírálás két körben történt, a zsűri döntése alapján legjobbnak tartott tíz pályázó a második fordulóban angol nyelven mutathatta be álmai vállalkozását és győzhette meg a zsűri tagjait rátermettségéről, vállalkozása egyediségéről és megvalósíthatóságáról. A zsűri döntése alapján "A jövő fiatal vállalkozója 2007" díj nyertesei a következők:

 DSC_4435_s2.jpg

 Zsömle Krisztián, Bagó Ákos Károly,
Czéh-Tóth Márk

A fődíjat és az ezzel járó 3,6 millió forint tőketámogatást Bagó Ákos Károly nyerte, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Ipari termék és formatervező szakának végzett, Rehabilitációs mérnök szakának jelenlegi hallgatója, aki vállalkozásával az általa kifejlesztett egyedi tervezésű, speciális írásfejlesztő tollat kívánja bevezetni a hazai és későbbiekben akár a külföldi piacon. Az ún. UO toll a kéz és az ujjak izomzatát megfelelően alátámasztva segít az írástechnika fejlesztésében, különösen hasznos a ceruzafogással, írással és rajzolással ismerkedő gyermekek számára, illetve komoly segítséget jelent azon felnőttek számára, akiknek a központi idegrendszer sérülése miatt csökkent az írásképességük.

A zsűri döntése alapján második helyezett lett, és ezzel 1,2 millió forint támogatást kapott vállalkozása beindításához, Zsömle Krisztián, a Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdaságtan szakos hallgatója, aki a kiveszőben lévő magyar tincses kecskék tenyésztésével kíván foglalkozni, hús- és tejtermékek előállítása, értékesítése céljából. Vállalkozásának egyedi értéket ad, hogy a megműveletlen, parlagon hagyott földterületeket természetes úton, a természet értékeinek szem előtt tartása mellett ismét megművelhető minőségűre tudja alakítani az állatok legeltetésének köszönhetően.

A pályázat harmadik helyezettje (1,2 millió forint tőketámogatással) Czéh-Tóth Márk, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzős jogász hallgatója lett, aki vadászutak szervezésével és közvetítésével foglalkozó utazási irodát álmodott meg.

 DSC_4271_s1.jpg

 Hector Gorosabel

"A pályázat nyertesei mindannyian tehetséges fiatalok, akik kiváló ötlettel álltak elő. A pályázat fordulói alatt nem csupán az ötleteiket ismerhettük meg, hanem sokkal többet ennél! Láttuk az átgondoltságot, pontos tervezést, éreztük a lelkesedést és az elhivatottságot is" – mondta Hector Gorosabel, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója. "A Dreher Sörgyárak Zrt. hisz a magyar vállalkozói szellemben, és felelős nagyvállalatként fontosnak tartja a gazdasági felsőoktatásban résztvevő hallgatók vállalkozói készségeinek fejlesztését. Ezek a fiatalok most esélyt kapnak tőlünk, hogy valóban elindíthassák álmaik vállalkozását és kipróbálhassák magukat az üzleti életben. Ehhez nagyon sok sikert és kitartást kívánok nekik!"

hatterinfo--hu.jpg

Idézetek a zsűri tagjaitól

Három fiatal, három ötlet – 'A jövő fiatal vállalkozója 2007' díj nyertesei

Tekintse meg a három nyertest bemutató kisfilmeket.

 1hely-video.jpg  2hely-video.jpg  3hely-video.jpg

I. helyezett
Bagó Ákos Károly

/.wmv 12,6MB/ 

II. helyezett
Zsömle Krisztián
/.wmv 11,8MB/ 

III. helyezett
Czéh-Tóth Márk

/.wmv 14,8MB/  

 

További információ:

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu