Kiállítás és sörkülönlegességek a Dreher Sörgyárak 165. születésnapjára

Kiállításmegnyitóval, dokumentumfilm premierrel és két sörkülönlegesség bemutatásával ünnepelte alapításának 165. évfordulóját a Dreher Sörgyárak.

A gyár a Dreher 165 Napok programsorozat részeként mutatta be először ikonikus fotókiállítását, a kőbányai sörgyár történetéről szóló könyvét és az erre az alkalomra készített dokumentumfilmet. A szakértőket is bevonó előkészítési szakaszt követően a sörgyár és a Dreher család történelmének olyan tárgyi, írásos és vizuális darabjait lehetett megtekinteni, amelyek segítik a 165 éves üzem és Kőbánya közös fejlődésének megértését.

A Dreher két sörkülönlegessége is itt volt kóstolható először: a Dreher Fúzió egy pils típusú világos sör és a zöld tea találkozásából született kísérlet. A karakteres és testes Kalandor IPA pedig egy szűretlen, kesernyés frissítő sör, amely Kazbek, Citra és Chinook komlóval készült. Ez a variáns limitált ideig kóstolható a Dreher partnersörözőiben is.

„A Drehertől-Dreherig filozófiánk is egyfajta tisztelgés a sörfőzés hagyománya és a dreheri örökség előtt és jól mutatja elkötelezettségünket az iránt, hogy ezeket az értékeket ötvözni kívánjuk a 21. század innovációival. Ezért is fontos számunkra, hogy a sörgyár alapításának 165. évfordulóját megünnepeljük és a dreheri örökséget megmutassuk” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

A nagyközönség számára a rendezvénysorozaton állították ki először a Dreher 165 Plakátverseny legkiemelkedőbb darabjait is. A közel 100 éves poszterek modernkori értelmezéseit magyar képzőművészek és alkotók készítették el a sörgyár felkérésére.

A kiállítás megtekinthető 2019. október végéig a hagyományos Dreher sörtúrák keretén belül. (Jelentkezés itt: https://www.dreherzrt.hu/sorutazas/jelentkezes-sorturara/)

Annak pedig, aki lemaradt a Dreher165 Napokról, íme egy kreatív áttekintés az elmúlt 165 évünkről: https://www.dreherzrt.hu/dreher-tortenelem-facebookositva/