Kivel söröznél eredmény 2008

Lezárult a Dreher Sörgyárak Zrt. online „Kivel Söröznél?" mini-közvéleménykutatása. Dolhai Attilával, a hölgyek közül Hernádi Judittal, külföldi hírességek közül pedig a száguldó cirkusz sztárjával, Kimi Räikkönennel fogyasztanának el a legtöbben szívesen egy korsó aranyló nedűt. A 98 fős hazai sztárlistára színészek, zenészek és TV-s személyiségek mellett  Kemény Dénes és fiai, az olimpikon vízilabdázók, valamint a tehetséges futballista Gera Zoltán is felkerült. A külföldi kedvencek között a mozifilmek sztárjai mellett a TV sorozatok szereplői is szép számmal képviseltették magukat, de akadtak szavazók akik Bill Gates vagy I. János Károly spanyol király társaságában söröznének legszívesebben.

Dolhai Attila musical színészt választották meg a szavazók Magyarország kedvenc sörözőpartnerének a Dreher Sörgyárak Zrt. mini közvélemény kutatásán.
Második helyen Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokot találjuk, akit Fábry Sándor showman követ a rangsorban. Az első 10 helyezettben benne van még: Szőke András, Hajós András, Ganxta Zolee, Alföldi Róbert, Bochkor Gábor, Frei Tamás és Lovasi András is.

„Szívesen járok el barátaimmal sörözőkbe, pubokba egy jót beszélgetni. Ezért is örülök neki, hogy az emberek jó sörcimborának tartanak" – mondta Szőke András humorista. „A sör azonban nálam nem csupán társasági összejöveteleken, hanem a konyhában is jelentős szerephez jut. Sok esetben ugyanis sört használok olyan klasszikus ételek elkészítésénél is, ahol általában bort szoktak. Néha még a szarvas pörköltet is sörrel ízesítem."

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az elsők között szerepelek a sörbarátok listáján." – nyilatkozta Ganxta Zolee rapper. „A sör a kedvenc alkoholos italom – abból is a csapolt! Barátaimmal gyakran ülünk le beszélgeti egy jó korsó sör mellett különböző összejöveteleken vagy akár koncert után. Gyakran veszek részt külföldi sörtúrákon is, ahol mindig megkóstolom a helyi specialitásokat."

A hölgyek közül idén Hernádi Judit színésznővel ülnének le a legtöbben egy pohár sör melletti kellemes beszélgetésre. Õt Őrdög Nóra és Erős Antónia műsorvezetők követik. A külföldi ismert hölgyek közül Meryl Streep, Angelina Jolie színésznők és az énekesnő Shakira bizonyultak a legnépszerűbbnek.

„Gimis koromban egy Balaton parti büfében dolgoztam. Naphosszat csapoltam a korsó söröket, és figyeltem az embereket. Ez az üde, laza, kellemes hangulat azóta is visszatér, akármikor belekortyolok egy pohár sörbe. A sörözés nálam kizárólag nagy baráti társasággal elképzelhető, így aztán különösen megtisztelő, hogy a felmérés szerint az emberek szívesen söröznének velem. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a barátjuknak tartanak, vagy legalábbis szívesen barátkoznának velem." – nyilatkozta Őrdög Nóra, az RTL Klub műsorvezetője.

Külföldi sztárok közül a két villámgyors sportember, Kimi Räikkönen Forma1-es pilóta és Valentino Rossi gyorsasági motorversenyző került a 98 fős lista élére. Õket az akciófilmek és vígjátékok kedvelt hőse, Bruce Willis követi, megelőzve olyan népszerű kollegáit, mint George Clooney, Antonio Banderas és Jonny Depp.

Az idei szavazáson a Dreher Sörgyárak Zrt. arra is kíváncsi volt, a magyar sörbarátok mely nemzet tagjaival ülnének le szívesen egy korsó hideg sör melletti beszélgetésre. Meglepő módon a legtöbben honfitársainkat részesítették előnyben, azaz magyarokkal ülnek le legszívesebben egy sör mellé. Előkelő helyen végeztek ugyanakkor a Peroni Nastro Azzurrot fogyasztó olaszok, a Hofbräut iszogató németek, vagy épp a híres Pilsner Urquell szülőföldjéről származó csehek is.

A Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati honlapján idén második alkalommal került megrendezésre a „Kivel söröznél" elnevezésű online mini-kutatás, mely arra volt kíváncsi, hogy ki Magyarország kedvenc söröző partnere. A három hét alatt közel 1000 szavazat érkezett a magyar illetve külföldi hírességekre. A szavazók 189 közismert személyiséget, főleg színészeket, zenészeket, műsorvezetőket juttattak fel a listára.

A kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbben pohárba kitöltve fogyasztják szívesen az aranyló nedűt, míg a fogyasztási alkalmakat vizsgálva megtudhatjuk, hogy a többség baráti összejövetelek alkalmával kortyolgatja legsűrűbben az aranyló nedűt.

„Őrülünk, hogy a „Kivel söröznél?" mini-kutatásunk 2008-ban is sikert aratott a sörbarátok körében. A Dreher Sörgyárak Zrt. hazánkban fontos feladatának tekinti a minőségi sörfogyasztás és a sörkultúra népszerűsítését. A minőségi sörfogyasztáshoz pedig mi adna jobb apropót, mint egy érdekes partner, izgalmas témák és egy hangulatos helyszín…" – mondta Dr. Vass Kornélia, a Dreher Sörgyárak Zrt. kommunikációs igazgatója.

További információ:

Jéger-Pete Renáta
Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu