Kőbányán is rallyznak

Idén először gurult be a Dreher Sörgyárak ipari műemlékű Főzőháza elé a hazai termékeket népszerűsítő Coop Rally. A versenyzők a muzeális Zsolnay csempékkel díszített, mégis XXI. századi technikát felvonultató épületben csodálhatták meg, hogyan főzi 155 éves sörgyártói tapasztalata birtokában remek söreit a Sörgyár.

IMG_1Q2A4194-220.jpg 

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

Idén először csatlakozott a Dreher Sörgyárak a minőségi magyar termékeket népszerűsítő Coop Rally csapatához önálló állomásként. A Sörgyár az első versenynap második etapjának állomáshelyeként látta vendégül a több mint 80 autóval felvonuló mezőnyt.

„A minőségi magyar termékek gyártását tartjuk legfontosabb feladatunknak, így a Coop Rally üzenete közel áll a Dreher Sörgyárak értékeihez is: a csapatmunka, a tisztességes versenyszellem, a hazai értékek megbecsülése kiemelten fontos számunkra.  Őrülünk neki, hogy a minőségi magyar termékek népszerűsítése érdekében ilyen mértékű, mára hagyományt teremtő összefogás alakul ki a szektorban” – emelte ki Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezetője, aki hozzátette: „A Dreher Sörgyárak a sörgyártáshoz és a szállításhoz kapcsolódóan közvetetten 13 700 embernek ad munkát, további 10 000 munkahely pedig a vendéglátóipari és kiskereskedelmi jelenlétünkhöz köthető. Megbecsüljük dolgozóinkat, együtt, csapatban dolgozunk, a Coop Rally, mint csapatjáték ezért is áll közel hozzánk.”

A versenyzők a pihenő során megtekinthették a Dreher Sörgyár legendás főzőházát is, mely Budapest egyik legszebb ipari műemlék jellegű épülete. Az 1910-ben épült Főzőházat 7 év alatt újította fel a Sörgyár, ma Zsolnay csempékkel díszített falai között a XXI. századhoz méltó számítógépes vezérléssel főzik a sört, kiváló példáját adva a nemes hagyományok és a legkorszerűbb technika harmonikus egységének. A Dreher Sörmúzeumban pedig a céhes időktől kezdve követhette végig a rally népes mezőnye, hogyan alakult ki és fejlődött az ipari serfőzés Magyarországon – és persze Kőbányán.

Fertetics Mandy
Deák Balázs
Vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezető
Dreher Sörgyárak Zrt.
PR tanácsadó
FLOW PR

E-mail: mandy.fertetics@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9877

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

10SD.jpg A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.