Könyv készült a Dreher Sörgyárakról

A Dreherrel nem csak sört vesznek az emberek, hanem a történelem egy szeletét, gondolkodásmódot, filozófiát is. Azt, hogy a Dreher név mennyivel többet jelent a minőségi sörnél jól mutatja a Sörgyár fennállásának 165. évfordulója alkalmából 2019-ben szervezett rendezvénysorozat. Ebben az évben Dreher Antal, a „Sörkirály” posztumusz kőbányai díszpolgár lett, a Sörgyár címe pedig új nevet kapott: Dreher Antal út lettünk. Korhű stílusát megőrizve felújítottuk a 110 éves hordófejtő épületünk csarnokát és a Dreher Sörmúzeum eddig nem bemutatott értékeiből ideiglenes kiállítást rendeztünk be benne. Emellett készült egy dokumentumfilm a kőbányai sörgyártás történetéről és plakátpályázatot is hirdettünk a Dreher ikonikus reklámplakátjainak újragondolására. Készültek régi emlékeket gyűjtő, limitált darabszámú dobozaink és megkezdtük a 2019-ben 40 éves Dreher Sörmúzeum felújítását is.

A Dreher Sörgyárak jelenlegi telephelyén már több mint 165 éve folyamatos a sörgyártás – van mit ünnepelnünk. De talán az utóbbi időkből, amire a leginkább büszkék vagyunk az a két könyvünk, amiket szintén 2019-ben, a fennállásunk 165. évfordulóján adtunk ki. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, hogy a Budapest-szerte telt házas könyvbemutatóink voltak.

 „Komló, árpa, ég áldása” – állt egykor a Dreher Sörgyárak bejárata felett. A szakma iránti tisztelet és szeretet tégláról téglára járja át a sörgyárat, akárcsak ezeknek a könyveknek a lapjait.


KÖNYVAJÁNLÓ

Drehertől Dreherig – A Dreher család és a 165 éves sörgyár kalandos története

A szakmai igényességgel, ugyanakkor élvezetes és közérthető stílusban íródott könyvünket ajánljuk minden sörkedvelőnek, de nemcsak nekik, hiszen az érdekes történetek mindenkit lebilincselnek. Szinte „kötelező olvasmány” azoknak, akik érdeklődnek a sör és a sörfőzés eredete, magyarországi és kőbányai gyökerei, valamint a Dreher család és a 165 éves gyár kalandos története iránt. Az olvasmányos, rövid bekezdések végigvezetnek a sörtörténelmen át a magyar ipartörténet egyik kiemelkedő sikeréig, az innovációs gondolkodást tökélyre fejlesztő Dreher család kőbányai sörgyáráig.

A szép kiállítású, gazdagon illusztrált kötet kiváló ajándék ismerősök, barátok, családtagok számára is!

 

 

165 év, 165 minisztori

Minden évre „jut” egy-egy rövid, izgalmas és igaz történetet a sörkészítés és a Dreherek történelméből.

Ha szeretné megtudni, mi köze a sörnek Hammurapi törvényeihez, egy apátsági alapítólevélhez, a léhűtőkhöz, illetve a tapadásteszthez, vagy hogyan kapcsolódik össze a Dreher név a nagyüzemi szurkolással, a japán császárral, az ipari hűtőgépekkel, az Eiffel-irodával, a Zsolnay csempékkel, a martonvásári Beethowen-szoborral, egy csodatehénnel, a csokifigurákkal, egy mozgó fényreklámmal, egy majdnem „eltolt” bérházzal, egy vega főzőversennyel, a pesti távfűtéssel, a bankból érkező „munkatársakkal”, vagy az érdekli, mitől peches a peches ember, mire jó egy üreges sétapálca, mi fán terem a mártó-gyurma vagy a sörpénz és hogy kerül a (sör)csizma az asztalra, akkor le sem fogja tudni tenni a sok fotóval illusztrált könyvünket.

 

 

A KÖNYVEK MEGVÁSÁROLHATÓK A DREHER SHOP-BAN ITT: KÖNYV, MINISZTORIK!