Magyar résztvevő a Pilsner Urquell New York-i világversenyén

A "pilzeni sörök atyjaként" aposztrofált Pilsner Urquell idén második alkalommal rendezi meg a nemzetközi Pilsner Urquell Sörcsapoló Mester Programot, a magas színvonalú kiszolgálás és szervírozás legrangosabb szakmai megmérettetését. A hétvégi New York-i döntőn egy magyar versenyző is ringbe száll a "Pilsner Urquell International Master Bartender of the Year" ("Az Év Nemzetközi Pilsner Urquell Sörcsapoló Mestere") cím elnyeréséért.

PU-bartender07-Horvath-200.jpg

Letöltéshez kattintson a képre

A Pilsner Urquell Sörcsapoló Mester Program október közepén megrendezésre kerülő New York-i döntőjén 15 ország versenyzői mérik össze tudásukat, hogy egyedülálló minőségi mércét állítsanak fel az aranyló Pilsner Urquell felszolgálása terén.

A Pilsner Urquell Sörcsapoló Mester Program egy több modulból álló rangos szakmai verseny, melynek során a résztvevőknek írásbeli és gyakorlati vizsgán is bizonyítaniuk kell tudásukat. Ebbe a Pilsner Urquell eredetével és előállításával kapcsolatos ismereteken túl bele tartozik a csapolási és kitöltési technika és természetesen a szervírozás színvonala is.

A jelöltek versenyeredményébe beleszámít a meghívott fogyasztók és az üzletvezetők által adott értékelés is, melyben a versenyző általános felszolgálási szokásait és tudását értékelik.

Az idei nemzetközi megmérettetés 15 versenyzője között van Horváth Arnold, a Radisson SAS Birdland Resort & Spa***** csaposa is, aki Magyarországot és a hazai szaktudást képviseli a rangos versenyen. A magyar fiatalembernek olyan mezőnyben kell bizonyítania, ahol több tradicionális sörnemzet – például Csehország, Németország vagy Belgium – képviselői is jelen vannak.

A 2007-es győztes a "Pilsner Urquell International Master Bartender of the Year" ("Az Év Nemzetközi Pilsner Urquell Sörcsapoló Mestere") címet kapja, és nevét feljegyzik a Pilsner Urquellt előállító csehországi Plzensky Prazdroj sörgyár Dicsőség Csarnokában.

"A szakszerű csapolás és a színvonalas kiszolgálás biztosítja a sör maximális élvezeti értékét, így a sörkultúrának, a minőségi sörfogyasztásnak szerves részét képezi. A Pilsner Urquell, az eredeti pilzeni sör ennek terjesztését tűzte zászlajára." – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. "Őrülünk annak, hogy a nemzetközi döntőben idén először hazánkat is képviseli egy magyar fiatalember, hiszen jelenléte nemcsak saját szakértelmét bizonyítja, hanem a magyarországi sörkultúra elismerését is."

További információ:

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu