Média a Társadalomért – a Dreher Sörgyárak Zrt. átadta a HBLF különdíját, a társadalmi párbeszédért elkötelezett újságírónak

Berecz Anna, a Klubrádión hallható „Szerepvállalás – Főszerepben a társadalom" című műsor szerkesztő-műsorvezetője kapta a HBLF "Média a Társadalomért" pályázat különdíját, melyet a Dreher Sörgyárak Zrt. adott át. A kilencedik alkalommal meghirdetett pályázat célja elismerni a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását, a társadalom és a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő, a különböző szektorok, csoportok, szervezetek és magánszemélyek összefogásával sikeresen megvalósuló kezdeményezések népszerűsítését a médiában. A több mint 60 pályaművet a Betlen János (MTV), Érdi Sándor (Szegedi Tudomány Egyetem), Faragó András (Jövő Záloga TISZK), Simon András (MNB) és Török Marianna (NIOK) alkotta bíráló bizottság értékelte.

KovacsSandorLorant_akulondijasBereczAnnaval200.jpg

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

A Klubrádió népszerű szerkesztő-műsorvezetőjének a különdíjat Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztés igazgatója adta át. „A Berecz Annához hasonlóan tapasztalt, elkötelezett újságírókra szüksége van a társadalomnak. Az általa életre hívott Szerepvállalás – Főszerepben a társadalom című műsor küldetését tekintve hiánypótló a mai magyar rádiós műsor palettán. A riportsorozat ugyanis nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy hétről-hétre összekösse, teret adjon a támogatottaknak és a támogatóiknak, a civil és a vállalkozói szféra együttműködőinek, hogy így közösen oszthatják meg a hallgatókkal tapasztalataikat, hogy a cégek közösségi szerepvállalásával milyen gondokat sikerült enyhíteniük. Közös munkával, összefogással tudunk csak eredményeket elérni. A Dreher Sörgyárak a fenntarthatóság szellemében elkötelezett a társadalmi értékteremtés iránt. Felelős, etikus vállalatként aktívan részt veszünk a társadalmi problémák megoldásáért tevékenykedő különböző szakmai civil szervezetek munkájában. Jó tudni, hogy létezik a Szerepvállalás, amelyik partner abban, hogy beszámolhassunk eredményeinkről, a társadalom javát szolgáló javaslatainkról. És az is jó, hogy van ez a díj, amely által elismerhetjük az újságírók munkáját, elkötelezettségét." -méltatta Berecz Anna műsorát Kovács Sándor Lóránt.

Berecz Anna újságírói pályafutását 1975-ben kezdte, gazdasági híradós szerkesztő-riporterként. 1995-2000 között párhuzamosan jelentkezik saját gazdasági műsorral a Radio Bridge és a Magyar Rádió hullámhosszain. 1997-ben visszatért a televíziózáshoz, nevéhez kizárólag minőségi gazdasági műsorok fűződnek szerkesztő-műsorvezetőként, illetve főmunkatársként. 2005-től a Klubrádió munkatársa.

A HBLF Média a Társadalomért 2010 díjazottjai:
Első helyezett – Krug Emília (168 Óra) "Életreceptek" című írásával.
Második helyezett – Nagy András (MTV), egy, a "Szempont" című műsorban elhangzott riportjával.
Harmadik helyezett – Ferenczi Tünde Anna (Civil Rádió), a „Fehérítő" című műsorban elhangzott „A sólyom-telepi tükör" című műsorrészlettel.
Életműdíjban részesült Bán Zsuzsa újságíró.

A Hungarian Business Leaders Forum fenntartható fejlődés és társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett tagvállalati, köztük a Dreher Sörgyárak Zrt. már évek óta támogatja a „Média a Társadalomért" pályázatot és díjat.

„A társadalmi problémák enyhítésében, a társadalmi felelősségvállalásban minden szektornak meg van a saját szerepe, felelőssége, és a sikeres együttműködés elengedhetetlen a valós eredmények eléréséhez. Ezért is kiemelt fontosságúak az olyan kezdeményezések, mint ez, ahol egy civil szervezet (a HBLF) összekapcsolja a vállalatokat és a médiát, és utóbbin keresztül a társadalom széles körét, és jó gyakorlatokat, példaértékű sikertörténeteket terjeszthetnek, népszerűsíthetnek széles körben." – fogalmazott Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak Zrt. fenntartható fejlődés vezetője.
A „Média a Társadalomért" díjakat ünnepélyes keretek közt 2010. december 8-án adta át a HBLF és az általa felkért szakmai zsűri, a mecénás vállalatok képviselői, a korábbi, és idei díjazottak jelenlétében.

SDlogo_60_1.jpgA Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet vállal helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.

A Dreher Sörgyárak Zöld Béka-díjas fenntarthatósági jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében, elektronikus formában elérhető az alábbi hivatkozásokon:

fenntarthatosag.dreherzrt.hu/jelentes2010 vagy fenntarthatosag.dreherzrt.hu
 

További információk:

Kovács Sándor Lóránt Jani Kinga
Vállalatfejlesztés igazgató  
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR és Média Tanácsadó
ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu