Megszületett a "Sörözés 10 pontja"!

A másfél hónappal ezelőtt meghirdetett ötletbörze hatására a magyar sörkedvelők nagyszerű javaslatokat küldtek be a pályázat weboldalára. Az ötletek véleményezésében és a végleges lista kiválasztásában részt vett a népszerű énekes, Rúzsa Magdi és Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere.
 

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

"Nagyon örülünk, hogy a magyar sörkedvelők ilyen aktívak voltak, és sokrétű, változatos javaslatokat küldtek be a www.dreherzrt.hu weboldalunkra.
Úgy érzem, a végleges lista eleget tesz a célkitűzésünknek. A Sörözés 10 pontjával amellett, hogy méltó emléket állítottunk Dreher Antal születésének 200-ik évfordulója alkalmából, a minőség iránt elkötelezett vállalatként, hozzájárulhatunk a magyar sörkultúra színesítéséhez is. Bízunk benne, hogy ezt a 10 pontot minden sörbarát szívesen idézi majd!"
– mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere a 10 pont véglegesítése után azt mondta: "A magyar sörkedvelők igényes, minden részletre kiterjedő javaslatai bebizonyították, hogy igenis számít a receptúra, a természetes alapanyagok kiváló minősége, a megbízható márka, és a szakértelem."

"Én annak örülök a legjobban, hogy a sörkedvelők írtak olyan ötleteket is, amiben a sör és a nő együtt szerepel. Ezt azért tetszik, mert szerintem egy nőnek sörözni egyáltalán nem ciki! Poén, hogy még a sörbajusz is bekerült a pontok közé – én sosem szégyelltem a sörbajuszt, sőt, egy nőnél akár kifejezetten szexi is lehet. De újat is tanultam: a sört lassan kell kortyolgatni és a megfelelő hőmérsékleten érdemes fogyasztani, hogy az aromákat, ízeket érezhessük. Ősszességében nagyon tetszik a 10 pontos lista, remélem a sörkedvelők is elégedettek lesznek."– mondta Rúzsa Magdi.

A Sörözés 10 pontja

 1. Sörözz magyar, ne habozz!
 2. Korsó vagy pohár egyre megy, a lényeg, az ízek harmóniája!
 3. A minőségi sör művészi remek: természetes alapanyagok és sörmesteri szakértelem!
 4. Tökéletes sört, ideális hőmérsékleten!
  A világos 8 ºC, a barna 10-12 ºC, a búza 12-15 ºC-osan élvezhető igazán!
 5. Az első kortyot lassan, nyugodtan idd, hogy élvezhesd a sör zamatát! 
 6. Csak ismerős márkában bízz! 
 7. Sört csak frissen fogyassz!
  A csapolt sört azonnal ízleld, és a bontott üveggel se késlekedj!
 8. A jó sör koronája a habja!
  Tömör, tartós, buborékai csak lassan olvadnak szét.
 9. Ne szégyelld a „sörbajuszt"!
  A fehér, habzó bajusz még a hölgyeknek is jól áll!
 10. Egészségünkre!

A Sörözés10 pontja akciót a Sörkirály Dreher Antal születésének 200. évfordulója alkalmából hirdette meg a Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország meghatározó sörgyártója. Ezzel a különleges kezdeményezéssel kívánt méltó emléket állítani névadó alapítójának, aki korának egyik meghatározó alakja volt, szakértelmének, folyamatos fejlesztéseinek és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően erősítette a hazai söripart.

További információk:

Agócs Mónika Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt. ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu