Megújuló villamosenergia megállapodás

Megújuló villamosenergiáról írt alá virtuális energiakereskedelmi szerződést a Dreher Sörgyárak

A fenntarthatóság a Dreher Sörgyárak működésének, így a termelési folyamatainak is alapvető szempontja. Folyamatosan nyomon követjük és fejlesztjük környezeti teljesítményünket a nyersanyagoktól a fogyasztásig. Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatos vízgazdálkodásra, a fajlagos energiafelhasználásunk és a szén-dioxid kibocsátásunk csökkentésére, a csomagolás újrahasználatára és újrahasznosítására, illetve a felelős hulladékgazdálkodásra. Folyamatosan vizsgáljuk a további fejlesztési potenciállal rendelkező területeket, amelyek megvalósításáért beruházásokat hajtunk végre.

Az Asahi Europe & International (AEI) komoly fenntarthatósági vállalásokat tett és folyamatosan teszünk azért mind regionálisan és lokálisan, hogy elérjük ezeket a kitűzött célokat.

 

Az AEI fenntarthatósági célkitűzések összefoglaló „Legacy 2030” vállalások részeként a vállalatcsoport ambiciózus tervei között szerepel, hogy 2025-re 100%-ban megújuló villamos energiával rendelkezzen, és 2030-ra szén-dioxid-semlegessé váljon összes sörgyárában.

Ezzel összhangban, az AEI regionális együttműködésének részeként 10 évre szóló, határokon átívelő virtuális energiakereskedelmi megállapodást (VPPA) írt alá a Dreher Sörgyárak és a független energiaszolgáltató Enery, ami egy újabb lépést jelent a fenntarthatóbb működés felé.

Az Enery 2025 januárjától kezdődően a Dreher Sörgyárak számára tanúsított megújuló villamos energiát fog szolgáltatni, a szerződésben rögzített, körülbelül 14 GWh éves mennyiség alapján. Ez a mérföldkőnek számító megállapodás a második VPPA megállapodás az Enery és az AEI leányvállalatai között és támogatja a megújuló energiaforrások fejlesztését Közép- és Kelet-Európában.

A Dreher Sörgyárak és az Enery közötti virtuális energiakereskedelmi megállapodás újabb fontos előrelépést és jelentős elkötelezettséget jelent a Legacy 2030 célkitűzésünk felé, amely szerint 2030-ra valamennyi sörgyárunkban, 2050-re pedig a teljes ellátási láncunkban szén-dioxid-semlegessé válunk. Partnereinkkel minden korábbinál jobban törekszünk arra, hogy tartalmas kapcsolatokat teremtsünk az emberekkel és a bolygónkkal” – mondta el a téma kapcsán Paolo Lanzarotti, az Asahi Europe & International vezérigazgatója.

Az AEI fenntarthatósági törekvéseiről, illetve a Dreher Sörgyárak fenntarthatósági eredményeiről a linkekre kattintva található részletesebb információ.