Megújult a Nagyerdei Park!

A Dreher Sörgyárak Zrt. és az Arany Ászok nagyszabású városszépítő programjának köszönhetően a hétvégén átadásra került a felújított Nagyerdei Park. Debrecen város legkedveltebb szabadidős helyszínét az ország egyik legnépszerűbb sörmárkája a helyi lakosokkal és az önkormányzattal összefogva szépítette meg. A Dreher Sörgyárak Zrt. az Arany Ászok városszépítő program keretében összesen 20 millió forinttal járult hozzá a Nagyerdei Park rendbetételéhez.

Az Arany Ászok városszépítő programjának jóvoltából, három hónap után, a hétvégi Slambuc Fesztivál keretében került átadásra a megszépült Nagyerdei Park. Debrecen város egyik szimbóluma, a helyiek legkedveltebb szabadidős helyszíne mostantól felújítva és megszépülve, számos új lehetőséggel várja a látogatókat.

A Dreher Sörgyárak Zrt. és népszerű márkája, az Arany Ászok összesen 20 millió forinttal járult hozzá a Nagyerdei Park felújításához, melyből a falfirkák eltüntetése és a padok felújítása mellett, sor került a kosárlabdapálya helyreállítására, új erdei tornapálya építésére, a kocogó utak rekonstrukciójára. A program keretében újjávarázsolták a Békás tó hídját, felújították az öreg ivókutat, rendbe tették a virágágyásokat, továbbá új kőgrilleket és filagóriákat építettek, és három sakkasztalt és 1 malomasztalt állítottak a játékos kedvűeknek.

A Nagyerdei Park megújítása 2007. május 16-án vette kezdetét, az Arany Ászok nagyszabású városszépítő programja keretben. A felújítandó terület kiválasztását komoly szakmai munka előzte meg. Debrecen megyei jogú város Őnkormányzatának középtávú városfejlesztési terveit és a lakosok igényeit, érdekeit maximálisan szem előtt tartva a Dreher Sörgyárak Zrt. végül a Nagyerdei Park felújítása mellett döntött, mely a város egyik kedvenc szabadidős területe, számos közösségi, kulturális program helyszíne.

Az újszerű városszépítő programba az Arany Ászok bevonta a város lakosságát is, hiszen a márka vállalta, hogy minden Debrecenben értékesített Arany Ászok sör után – legyen az korsó, doboz, üveg vagy pohár – 10 forinttal növeli a felújításra szánt összeget. A három hónapos időszak végén a befolyt összeget kiegészítve, a Dreher Sörgyárak Zrt. 20 millió forinttal járult hozzá Debrecen jelképének újjá varázsolásához.

"Az újszerű városszépítő program bevezetésével elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy támogatásaink révén maradandót alkossunk, olyan célkitűzések, programok megvalósulásához járuljunk hozzá, melyek valóban értéket képviselnek a város lakói számára" – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. "A debreceni Nagyerdei Park felújítása során folyamatosan együttműködtünk a lakossággal, hiszen amellett, hogy vásárlásaik révén ők is növelték a felújításra szánt összeget, ötleteikkel, javaslataikkal folyamatosan hozzájárulhattak a felújítás menetéhez, irányvonalainak meghatározásához. Így büszkén mondhatjuk, hogy ez valóban egy közös munka volt!"

"A Nagyerdei Park minden debreceni számára egyet jelent a kikapcsolódással, feltöltődéssel, a szabadban eltöltött idővel. Őrülünk annak, hogy a Dreher Sörgyárak Zrt. Arany Ászok márkája, a Debrecen város Őnkormányzata és Debrecen polgárainak együttműködése révén a Nagyerdei Park most megszépülve, megújulva, számos új programlehetőséggel várja a látogatókat!" – mondta Pajna Zoltán, Debrecen város alpolgármestere.

 

További információ:

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu