Monde Selection 2008

Eddigi legjobb eredményét érte el a Dreher Sörgyárak Zrt. a világ söreit felvonultató Monde Selection nemzetközi megmérettetésen. A vállalat által benevezett mind a hat magyar termék kiválóan szerepelt, összesen négy "Nagy Aranymedál"-t és kettő aranyérmet hoztak haza a minőségértékelő versenytől.

monde-selection-2008b.jpg
A galéria megtekintéséhez
klikkeljen a képre

A brüsszeli székhelyű nemzetközi minőségértékelő intézet, a Monde Selection évente megrendezésre kerülő versenyen a Dreher Sörgyárak Zrt. termékei rendre az élvonalban végeznek. Az idei évben, minden korábbi eredményt felülmúlva négy, "Nagy Aranymedál"-t (Grand Gold) és két aranyérmet (Gold) nyertek a sörgyár magyar márkái. Az adott kategória legmagasabb elismerését jelentő "Nagy Aranymedál"– lal tért haza a versenyről a Dreher Classic, a Dreher Bak, az Arany Ászok és az Arany Ászok Félbarna is. A "Nagy Aranymedál"- lal, a legmagasabb fokú elismeréssel, azokat a termékeket jutalmazzák, melyek 90% fölötti, kimagasló eredményt érnek el a megmérettetésen. A Dreher Alkoholmentest és a Kőbányai Sört pedig arany éremmel jutalmazta a szakértő zsűri.

Az idei év több szempontból is példátlan sikereket hozott a Dreher Sörgyárak számára, hiszen a zsűri minden nevezett terméket a legfényesebb díjjal jutalmazott, így nemcsak az érmek számát tekintve kiemelkedő a teljesítmény, de az elismerések kimagasló szintje alapján is ez bizonyult az eddigi legsikeresebb megmérettetésnek.

A Dreher Classic és a Dreher Bak sikere évek óta töretlen, hiszen a Dreher Classic kiváló minőségéért 2002 óta minden évben megkapja kategóriájának aranyérmét, a hét aranyéremmel büszkélkedő Dreher Bak pedig immár, az egymást követő második évben veszi át kategóriájának legmagasabb kitüntetését, a "Nagy Aranymedál"-t. A karakteres sör ízélményét nyújtó Dreher Alkoholmentes másodszorra is meghódította a szigorú szakmai zsűrit, hiszen a tavalyi év után ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Az Arany Ászok 1998 óta minden évben dobogós helyezést ér el saját kategóriájában, most azonban minden eddigi eredményét sikerült felülmúlnia a legmagasabb kitüntetést jelentő "Nagy Aranymedál" megszerzésével.

Szintén eddigi legjobb eredményét érte el Magyarország egyik legkedveltebb sörmárkája a Kőbányai Sör, mely a dobogó két alsó foka után idén az élre állhatott, és aranyérmes lett kategóriájában.

"A Dreher Sörgyárak valamennyi tevékenységét áthatja a minőség iránti elkötelezettség. Ezen igyekezetünket ismeri el a Monde Selection minőségértékelő intézet, melyen évről évre díjazza termékeink kiemelkedő minőségét" – mondta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. „Az idei év különleges sikereket hozott számunkra, hiszen minden magyar márkánk kategóriájának legfényesebben ragyogó érmét hozta el. Büszkék vagyunk arra, hogy nemzetközileg is elismert minőségű söröket kínálhatunk fogyasztóink számára."

A Dreher Sörgyárak Zrt. 1980 óta rendszeresen részt vesz termékeivel a Monde Selection megmérettetésen. Az elmúlt évek során a vállalat összesen 54 éremből álló gyűjteményre tett szert, melyek között 38 arany, 12 ezüst és 4 bronz medalion található.

Monde Selection

Az 1961-ben Belgiumban alapított független minőségértékelő intézet célja, hogy megtalálja, és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit. A független intézet két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában (a söröktől kezdve a csokoládén át egészen a kozmetikumokig) értékeli és díjazza a több mint 70 országból érkező termékeket. A Monde Selection díjakat azok a termékek kapják, amelyek minősége példaértékű az adott területen.

További információ:

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu

hatterinfo--hu.jpg

A Monde Selection

Küldetés
A Monde Selection a világ egyik legrégebbi és leghitelesebb minőségértékelő intézete. Az 1961-ben Brüsszelben alapított intézmény célja, hogy megtalálja, és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit. A Monde Selection díjakat azok a termékek kapják, amelyek minősége példaértékű az adott területen. A minősítendő termékek a világ szinte minden országából érkeznek, évente több mint 1500 árucikk minőségét vizsgálja meg a nemzetközi szakértőkből álló zsűri. Az intézmény alapvető célja, hogy a gyártóknak és fogyasztóknak egyaránt objektív és hiteles tájékoztatást nyújtson. A termékek minősítése különböző módszerekkel történik a laboratóriumi analízisen át az osztályozandó termék érzékszervek által történő vizsgálatáig. A Monde Selection által kiadott díjak kivételes presztízsét a világszinten elismert szakértőkből álló zsűri garantálja. A független intézet két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában (a söröktől kezdve a csokoládén át egészen a kozmetikumokig) értékeli és díjazza a minőségi termékeket. A világ különböző részeiről beérkező sörök zsűrizésében neves söripari szakemberek, vegyészek, kutatók, valamint a legjelentősebb nemzetközi söripari szervezetek szakértői vesznek részt.

Díjak
A hagyományos Arany-, Ezüst- és Bronzérem mellett az elismerés legmagasabb fokozatát a pálmalevelekkel díszített Nagy Aranymedál jelenti, mellyel a 90% fölötti, kimagasló eredményt jutalmazzák. Emellett a Monde Selection különdíjat adományoz azon termékek számára, melyek állandó magas minőséget képviselnek területükön. A Nemzetközi Kiváló Minőség Trófeát (The International High Quality Trophy), azon termékek kapják, amelyek három egymást követő évben is elnyerik kategóriájuk aranyérmét, vagy a Nagy Aranymedált.

A "Kristály Presztízs Díj" (The Crystal Prestige Award) azon gyártók jutalma, melyek 10 egymást követő évben részt vesznek a megmérettetésen termékükkel u
gyanazon kategóriában, míg a negyedszázados jubileumért átadott "25 Éves Díj" (The Special 25 Years Award) azon vállalatokat illeti, melyek 25 egymást követő évben indultak termékükkel ugyanabban a kategóriában. A "25 Éves Díj" a Monde Selection legmagasabb rangú elismerése.