Mozgáskorlátozottak és épek közös sportklubja – Díjat nyert a riportfilm

„Akadálytalanul – Suhanj! Integratív Sportclub Kovács Patríciával és Anger Zsolttal” című tévériportért Altbäcker Zsuzsannának, a Duna Televízió riporterének adott át díjat a Dreher Sörgyárak Zrt. Az elismerést a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatásáért kapta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) által meghirdetett pályázat egyik győztese.

Tavaly immár 11. alkalommal hirdették meg a „HBLF Média a Társadalomért” pályázatot, amellyel évről-évre azokat az újságírókat díjazzák, akik az általuk készített riporttal, interjúval vagy műsorral hozzájárultak a társadalom, a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő kezdeményezések népszerűsítéséhez.

film-350.jpgA Dreher Sörgyárak Zrt. Altbäcker Zsuzsannának, a Duna Televízió újságírójának adott át díjat, aki „Akadálytalanul – Suhanj! Integratív Sportclub Kovács Patríciával és Anger Zsolttal” című műsorában a Suhanj! Alapítvány munkáját mutatta be. A közhasznú szervezet nyitott közössége elkötelezett önkéntesek és amatőr sportolók segítségével osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékossággal élő társainkkal. (A kép forrása és a riportfilm elérhető itt: http://www.youtube.com/watch?v=9SUabbILMI0)

„Őrömmel álltunk ismét a HBLF kezdeményezése mellé, hiszen oknyomozó, tényfeltáró újságírásra, a fontos társadalmi kérdéseket feszegető cikkekre, riportokra szükség van, ezek teremtik meg a párbeszéden alapuló, egymást kölcsönösen megértő és elfogadó társadalom lehetőségét. Ehhez mi is próbálunk aktívan hozzájárulni, több alkalommal együttműködtünk az Ability Park Egyesülettel vagy a Fruit of Care társasággal annak érdekében, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet a megváltozott munkaképességű embertársaink társadalmi befogadására.” – mondta el Fertetics Mandy, a Dreher Sörgyárak Zrt. fenntartható fejlődés vezetője.

 DSC_2816-400.jpg
Képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Elöl a díjazottak és a Brit nagykövet úr: Surányi Z. András, Sívó Júlia, Jonathan Knott, Altbäcker Zsuzsanna, Krug Emília.
Hátul pedig az alábbiak: Adriány Kincső (HBLF), Beke Zsuzsa (Richter), Vrannai Katalin (zsűri), Dr. Simon András (zsűri), Márta Irén (Holcim), Majdik Zoltán (zsűri), Fertetics Mandy (Dreher), Dr. Berecz Tibor (HBLF), Richard Skene (Holcim, HBLF elnök).

A „HBLF Média a Társadalomért” idei díjazottjai:

Első helyezett: Sívó Júlia / Surányi Z. András (HírTV – Vetítő című műsor) „A folyó másik partja” című riportjáért

Második helyezett: Altbäcker Zsuzsanna (Duna Televízió) „Akadálytalanul – Suhanj! Integratív Sportclub Kovács Patríciával és Anger Zsolttal” című riportjáért

Harmadik helyezett: Krug Emília (168óra) „Ha anya lövi magát” című írásáért.

 

Fertetics Mandy
Deák Balázs
Dreher Sörgyárak Zrt. FLOW PR

E-mail: mandy.fertetics@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 30) 445 1683

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

 

10SD.jpg A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/AIDS mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.