Negyedszer nyert aranyérmet Magyarország egyik legnépszerűbb söre Belgiumban

Idén negyedik alkalommal vívta ki a Monde Selection Nemzetközi Minőségértékelő Intézet elismerését a Kőbányai sör Belgiumban. Hazánk egyik legnépszerűbb sörét neves sörfőzőkből, Michelin-csillagos séfekből, mester sommelier-kből, táplálkozás- és egészségtudományi szakemberekből álló nemzetközi zsűri díjazta aranyéremmel.

A legjobbaknak járó aranyéremmel díjazta a belgiumi Monde Selection Minőségértékelő Intézet idei versenyének sör kategóriájában a Kőbányait. A díjat immáron negyedszer kapta kimagasló minőségéért a fogyasztók körében is kiemelkedően népszerű sör. Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb söre 1948 óta, azaz több mint 60 éve kínál felfrissülést hűséges fogyasztótáborának.

Kovacs Sandor Lorand_Dreher Sorgyarak_250.jpgA június 4-i, Athénban rendezett díjátadó kapcsán Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója elmondta: „Az elmúlt években egyre nőtt a versenyben részt vevők száma, de az újabb érem is azt bizonyítja, hogy a sörgyártás területén szerzett másfél évszázados tapasztalatunk és folyamatos technológiai fejlesztéseink biztosítják Magyarország egyik legkedveltebb sörének, a Kőbányai sörnek helyét a bővülő mezőny élén. Különösen büszkék vagyunk sikerünkre a Diósgyőr FC-vel való együttműködésünk fényében, hiszen ilyen kiváló csapat, mint a DVTK, aranyérmes sört érdemel.”

A Monde Selection független minőségértékelő szervezetként több mint 50 éve vizsgál fogyasztói termékeket a világ minden tájáról, és a legkiválóbbak minőségét arany, ezüst és bronz fokozatok odaítélésével tanúsítja. A sör az egyik legnépszerűbb kategória – minden évben közel kétszáz márkát neveznek. A zsűrizésben neves sörfőzők, Michelin-csillagos séfek, mester sommelier-k, táplálkozás- és egészségtudományi szakemberek, valamint a legjelentősebb söripari szervezetek képviselői vesznek részt.

Amennyiben kérdése lenne a fentiekkel kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

Simon Katalin
Deák Balázs
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR specialista
PR tanácsadó
FLOW PR

E-mail: katalin.simon@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 432 9920

E-mail: deak.balazs@flowpr.hu
Telefon: +(36 20) 234 1489

10.gifA Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával. A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újra használata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás;A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken;Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.