Nehézbombázó pilzeni sör a Budavári Sörfesztiválon

Az idei Budavári Sörfesztivál egyik legkülönlegesebb söre a szűretlen, pasztőrizálatlan Pilsner Urquell. A Pilzeni Sörgyárból, kézzel készült fahordókban érkező cseh sörkülönlegességet Magyarországon először kóstolhatják a kánikulában megszomjazó sörkedvelők.

Pilsner_Urquell_hordo1-300.jpgMint ismert, a Pilsner Urquell az első klasszikus pilzeni típusú cseh sör, amit 1842 óta ugyanazon receptúra alapján, különleges helyi malátából, komlóból és élesztőből főznek Plzen eredeti állapotában megőrzött sörgyárában.

A különleges sör, különleges csomagolásban – eredeti, kézzel készült tölgyfahordókban – érkezett a Várba. „A szűretlen Pilsner Urquell jellegzetessége, hogy enyhén opálos, amit a sörben hagyott élesztő okoz” – mondta el Robert Lobovsky, cseh sörmester, aki az első fahordót személyesen verte csapra a Budavári Sörfesztivál megnyitóján.

A fesztivál ideje alatt minden nap este 6 órakor vernek csapra egy-egy szűretlen Pilsner Urquell hordót a 46-os Pilsner Urquell / Kozel standon.

Mivel idén Csehország a Budavári Sörfesztivál díszvendége, a Dreher Sörgyárak egy másik cseh sörkülönlegességet, Kozel Cerny-t is kínál a rendezvényen. Ezen kívül a vállalat által forgalmazott termékek közül fogyaszthatnak a látogatók Kozelt, Dreher Classic, Dreher Bak és HB Búza söröket is.

 

További információ:

ENDRÕDI Veronika

Mobil: +36 30 335 9774
E-mail: endrodi.veronika@dreher.sabmiller.com
www.dreherzrt.hu
pilsnerurquell.com