Nemzetközi Söripari Nagydíj

A világ legjobb sörei közé választották Magyarország vezető prémium márkája, a Dreher sötét Bak sörét, valamint az Arany Ászokot, hazánk egyik legkedveltebb márkáját.  Az Arany Ászok a „Lager” sörök kategóriájában, a Dreher Bak pedig a magasabb alkoholtartalmú, sötét „Strong Beer” kategóriában szerzett bronzérmet. A világ legrangosabb sörversenyén a hazai gyártók közül egyedül a Dreher Sörgyárak Rt. képviseltette magát.

2005. szeptember közepén az italgyártók és forgalmazók legnagyobb szakmai kiállítása, a müncheni DRINKTEC 2005 keretében rendezték meg a Nemzetközi Söripari Nagydíjra jelölt márkák versenyét, ahol a versenyző sörök elnyerhették a sörszakma legelismertebb díját, a Nemzetközi Söripari Nagydíjat (The Brewing Industry International Award). Az 1886-ban alapított díj elismertségét jelzi, hogy Nemzetközi Söripari Nagydíjat a sörkészítés Oscar-díjaként tekintenek, mivel a sörök elbírálását 30 tapasztalt sörszakértő végzi; közöttük számos főmérnök, illetve sörfőzdék minőségbiztosítási vezetői, akik sörkóstolói tapasztalatuk miatt is nagy tekintélynek és megbecsülésnek örvendenek. Ennek köszönhetően a díjazott sörök egyedülállóan jó ízharmóniát, összetételt, ezáltal pedig kiemelkedő minőséget képviselnek a kategóriájukban.

A versenyre üveges és a dobozos csomagolású termékek mellett fém- és fahordós sörök is indultak – idén a világ 43 országából összesen 752 nevezés érkezett.
A sörteszt során az egyes termékeket mindössze számokkal jelölték (címke nélkül, lefestett koronazárral), hogy megőrizzék a verseny függetlenségét és kizárják az esetleges befolyásoló tényezőket. A verseny során a söröket összesen kilenc kategóriában, kategóriánként három osztályban díjazzák, így a bírálói panel munkája nyomán összesen 81 érmet osztott ki a zsûri.

A hazai sörgyártók közül egyedül a Dreher Sörgyárak Rt. indult a legrangosabb díjért. Az Arany Ászok a „Lager” kategóriában, a Dreher Bak pedig a „Strong Beer” kategóriában kapott bronzérmet. 

Az eredmény nyomán Alan Sikora, a Dreher Rt. mûszaki és termelési igazgatója így nyilatkozott: „Folyamatosan termékeink tökéletességéért dolgozunk, ezért különösen felemelő érzés, hogy erőfeszítéseinket szakértő kollégáink ismerték el a világ legnagyobb italkiállításának keretében. A show-n bírált kiváló sörök között mindkét bronzéremmel kitüntetett márkánk joggal érdemelte ki a díjat.”

Nick Johnston, a Dreher Rt. marketingigazgatója szerint: „Mindig nagy megelégedéssel tölt el bennünket, ha a világ más nagyszerû söreivel való megmérettetés során nemzetközi bírálóbizottság méltatja söreink kiváló minőségét; sötét sörünk, a Dreher Bak különleges, egyedi ízét, valamint az aranyszínû Arany Ászok tökéletesen kiegyensúlyozott ízét szintén elismerték.”
 
A Dreher Rt. a nemzetközi sörversenyeken éremesőben fürdött az elmúlt években és szinte állandó dobogós helyezéseket ért el: 1998 óta a Dreher és az Arany Ászok összesen 12 arany és 3 ezüstérmet nyert rangos európai versenyeken, többek között az idei Monde Selection nemzetközi minőségértékelő versenyen is, ahol a legfényesebben csillogó érmeket a Dreher Classic, a Dreher Bak valamint az Arany Ászok márkák kapták meg.
 

További információ:

Szarka László
kommunikációs vezető
Dreher Sörgyárak Rt.
Tel: 432-9720
E-mail: laszlo.szarka@dreher.sabmiller.com