Nyilvános minőség-ellenőrzés a Szigeten! 2

A Dreher Sörgyárak Zrt. a 2010-es Szigeten is figyel a sör minőségére: a média képviselői végigkövethették a minőségi csapolt sör szigorú előírások alapján zajló ellenőrzését, illetve meggyőződhettek a sörös csapok tisztaságáról.

Sajtotaj_150.jpgAgócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője a nagy érdeklődéssel kísért eseményen így fogalmazott: "A mi jelszavunk a minőség, ebből nem engedünk. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket most bemutatunk, nem kizárólag a Szigeten, hanem az ország teljes területén folyamatosan végzik kollégáim. Söreink minősége nem csak addig fontos számunkra, amíg termékeink elhagyják a gyár kapuit, hanem arra is figyelünk, hogy fogyasztóink is kitűnő csapolt sört kapjanak. Minőség-ellenőr kollégáim a fesztivál teljes ideje alatt, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Szigeten található Dreher sörcsapokat." – hangsúlyozta a vállalati kapcsolatok vezető.

minosegell_150.jpgBecz Gábor a Dreher Sörgyárak kereskedelmi minőségspecialistája egy ötlépcsős vizsgálat-folyamattal ellenőrizte a sör minőségét. "Az első két lépés a mikrobiológiai, illetve az analitikai mintavétel, amelyek során a csap higiéniai állapotát, és a Dreher sörmárka specifikációit ellenőrizzük. A harmadik lépés a technikai állapot vizsgálata. A sörcsap összeszerelését, a sörvezetékek állapotát, a széndioxid reduktor nyomásértékét, a sörhűtő és a sör hőmérsékletét ellenőrizzük." – mondta Becz Gábor, majd hozzátette: "Ezt követik az érzékszervi vizsgálatok, amikor a csapolt sör habját, áttetsző aranysárga színét, széndioxid- tartalmát, illatát, illóanyag komponenseit, keserűségét és az íz-harmóniáját ellenőrizzük. Az utolsó lépés a sörcsapolási technika és a sörkezelési folyamatok ellenőrzése, amelyet szemrevételezéssel végeznek el." – ismertette az ellenőrzés lépéseit a Dreher Sörgyárak szakértője.

A minőségspecialisták a Szigeten 24 órás minőségi felügyeletet tartanak. Egy négyfős csapat állandó készenlétben áll. A minőségellenőrök elérhetősége a csapos helyeken megtalálható, így ha a Szigetlakók a legapróbb rendellenességet is észlelik, azt bármikor jelezhetik a Dreher Sörgyárak munkatársainak.

További információk:

Agócs Mónika Jani Kinga
Dreher Sörgyárak Zrt. ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu