Ozone Network Zöld Díj

Őt nagyvállalat, illetve márka pályázott az OzoneNetwork által első alkalommal meghirdetett zöld díjra. A médium felkérésére a vállalatok zöld intézkedéseit bemutató pályázatokat a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) klímatanácsa bírálta el dr. Tóth László gépészmérnök, az MTA doktora elnökletével. A Dreher Sörgyárak Zrt. pályázata a Gershoj Energia Kft., a JUB Csoport, a Media Markt és a Tesco-Global Áruházak Zrt.-t megelőzve nyerte el a zsűri tetszését. A sörgyár nevében a díjat – amely egy 10 éves bonsai fa volt – Fertetics Mandy, fenntartható fejlődés vezető vette át.

20101111ozonezold5_200.jpg

Galéria megnyitásához
kattintson a képre

„Számunkra ez a díj egy újabb elismerése környezettudatos munkánknak. A fenntartható fejlődés társaságunk üzleti stratégiájának integráns része, üzleti céljainkat a fenntarthatóság kritériumaival összhangban határozzuk meg. Erőfeszítéseinket a környezetvédelmi témákon túl (víz- és energiagazdálkodás, hulladék-kezelés) a közösségi szerepvállalásra, a vállalkozások fejlesztésére is kiterjesztünk, és fellépünk a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen is. Sőt, idén a magyar söriparban elsőként jelentettük meg az 2007-2010-es éveket összegző Fenntarthatósági Jelentésünket. Őrülök, hogy a pályázatok elbírálására felkért klímatanács is méltatta eddig elért eredményeinket, kitűzött céljainkat." – mondta Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalatfejlesztési igazgatója.

Az OzoneNetwork által felkért klímatanács azzal indokolta döntését, hogy a sörgyártó termelési hulladékainak csak kevesebb, mint egy százaléka kerül lerakókba. Energetikai beruházásaival 2009-ben a sörgyár 345 háztartás éves átlagos energiafelhasználását takarította meg, ebben kiemelt szerepe volt a biológiai szennyvíztisztítónak és a biogázkazán-üzemnek, továbbá az abszorpciós hűtő telepítésének és egyéb racionalizálási intézkedéseknek.

"Őrültünk annak, hogy a díjra nagyvállalatok pályáztak, mert jellemzően a sok energiafogyasztásból lehet sokat megtakarítani, így csökkentve a cég üvegházgáz-kibocsátását és öko-lábnyomát" – kommentálta a pályázatokat a klímatanácsának képviseletében dr. Fogarassy Csaba főtitkár, aki a díjátadón külön kiemelte: mind az öt pályázó esetében hosszú távú, öt-tíz-tizenöt éves fejlesztésekről van szó.

Fertetics Mandy fenntartható fejlődés vezető miután a sörgyár nevében átvette a díjat, így fogalmazott: „Ezek a kiemelkedő környezetvédelmi eredmények, amelyeket a pályázatunkban is ismertetünk, a munkatársaink, vezetőink mindennapi elkötelezett munkájának az eredménye. Ez a díj pedig visszajelzés számukra, hogy valaki észrevette és méltatta azt a munkát, amit végeznek – ami további ösztönzést ad, hogy tovább fejlődjünk."

Szíves figyelmébe ajánljuk a Dreher Sörgyárak pályázati anyagát, illetve a díjátadón készült kisfilmet is.

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/dreher-ozone-zold-dij-ozonenetwork-hY8hjy9KJqn9zyky

http://ozonenetwork.hu/zolddij/20101111-a-dreher-kapta-az-ozonenetwork-zold-dijat-2010ben.html

Az érdeklődők számára a Dreher Sörgyárak fenntarthatósági jelentése teljes egészében, illetve fontos kiegészítő információk kíséretében, elektronikus formában elérhető a következő hivatkozásokon:

www.fenntarthatosag.dreherzrt.hu/jelentes2010 ,

vagy

http://fenntarthatosag.dreherzrt.hu

Amennyiben a jelentéssel, tartalmával kapcsolatban egyéb kérdése lenne, forduljon hozzánk alábbi elérhetőségeinken.

 További információk:

Kovács Sándor Lóránt Jani Kinga
Vállalatfejlesztési igazgató  
Dreher Sörgyárak Zrt.
Senior PR és Média Tanácsadó
ACG PR
Telefon: +(36 1) 432 9720 Telefon: +(36 30) 417 4124
E-mail: jani.kinga@acg.hu