Sörrel jutalmazták a józanságot

Különleges akciót tartott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dreher Sörgyárak Balatonfüreden: az északi part legforgalmasabb útján intenzív közúti ellenőrzés keretei között hívták fel az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Közel 250 sofőrt szondáztattak meg, és akinél nem jelzett az eszköz, egy doboz ízesített alkoholmentes Dreher 24 sört kapott ajándékba az ország vezető sörgyárától.
Július 25-én közös akció keretében hívta fel a Veszprémi Rendőr-főkapitányság és a Dreher Sörgyárak az emberek figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Az intenzív közúti ellenőrzés részeként közel 250 autóst igazoltattak a hivatalos szervek, és a Dreher Sörgyárak munkatársai egy-egy doboz ízesített alkoholmentes Dreher 24 sörrel jutalmazták azokat a sofőröket, akik nem fogyasztottak alkoholt. A különleges kezdeményezés tavaly kezdődött el az ország vezető sörgyártója és a Magyar Rendőrség között, az év folyamán több hasonló akcióra lehet számítani.
“Magyarország legnagyobb sörgyártójaként kiemelt figyelmet fordítunk az ittas vezetés megelőzésére, a Rendőrséggel való együttműködés az egyik leghatékonyabb módja a figyelemfelhívásra. Az akció nagyon jól illeszkedik a vállalat Ésszel iszom programjába, amelynek keretei között a kismamák és a 18 évnél fiatalabbak alkoholfogyasztása is hangsúlyos elem” – mondta el Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak szenior vállalati kapcsolatok specialistája.
“A Magyar Rendőrség és a Dreher Sörgyárak együttműködése nagyon jó példa arra, hogyan tud igazán hatékonyan együttműködni az állami és a gazdasági szektor. A cél közös, az ittas vezetés az egész társadalmat érintő probléma, ezért különösen örülök annak, hogy az ország vezető sörgyártója a zászlajára tűzte a probléma kezelését” – mondta el Reiter Barnabás rendőr alezredes a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.
 
Képgaléria: