Sziget sörkultúra mérleg: A nők jobban értenek a sörhöz?

sorkultura_haza_2006_2.jpg
A galéria megtekintéséhez
klikkeljen a képre!

Rekordot döntött a Szigeten az érdeklődés a sörkultúra iránt. A Dreher Sörkultúra Házat idén a tavalyi évhez képest több mint kétszer annyian, közel hatezren látogatták, és tették próbára jártasságukat a sörök tekintetében.

A Dreher Sörgyárak Zrt. főtámogatóként és kiemelt stratégiai partnerként idén már a harmadik alkalommal volt jelen a Sziget Fesztiválon. A tavalyi év sikerein felbuzdulva idén megújítva állították fel a Sörkultúra Házat.

sorkultura_haza_2006.jpgAmíg a Sziget látogatottsága idén is elérte a 385 ezres tavalyi csúcsot, addig a Dreher Sörkultúra Ház rekordot döntött, és egyike volt a Dreher legsikeresebb programjainak: 2006-ban közel hatezren látogatták a Házat. A program sikere annak az általános tendenciának lehet az eredménye, hogy a Sziget látogatói évről évre egyre nyitottabbak a kulturális programokra, és a Sziget Fesztivál már nem csupán egy zenei fesztivál, hanem Magyarország egyik legnagyobb multikulturális rendezvényévé nőtte ki magát.

sorkostolas.jpgA Dreher Sörkultúra Ház sörtörténeti és sörkészítési ismeretekkel vonzotta a szigetlakókat, továbbá a megszerzett vagy meglévő tudás próbára tételére is lehetőség nyílt. A látogatók 62%-a férfi volt, ugyanakkor arányában a hölgyek teljesítettek sikeresebben mind a sörfelismerésben, mind pedig a sörkultúra teszt kitöltésében: a női résztvevők 83%-a válaszolt kitûnően a kérdésekre, míg a férfi látogatóknak csupán a 78%-a.

A másik Dreher program, az idén először felállított VIP Tribün kihasználtsága minden nap maximális volt, és a Sörbérlettel kiváltható Tribün jegyek perceken belül elfogytak. A Tribün sikerét a naponta több száz eladott Sörbérlet is igazolta.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is "üzemelt" a Dreher Karaoke színpad, melyen nap mint nap folyamatosan énekeltek a lelkes szigetlakók. A Sziget egy hete alatt közel hétszázan léptek itt színpadra, sikerükről csak a közönség létszáma árulkodott.

"Az elmúlt évek sikerei alapján idén is fontos volt számunkra, hogy komplex program- és élményelemekkel is támogatjuk a rendezvényt a kiváló minőségû Dreher árusításán kívül, hiszen a Sörkultúra Ház interaktív programjaival lehetőség nyílt a fogyasztói célcsoport nagy részével személyes kapcsolatot létesíteni, a résztvevőkben személyes élmény alakulhatott ki, amely fontos kiindulópontja a sörkultúra terjesztésének." – nyilatkozta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.

További információ:

Agócs Mónika
vállalati kapcsolatok vezetője

Dreher Sörgyárak Zrt.
1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.
Telefon: + (36 1) 432 9720,
Fax: + (36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com

Csobaji Dóra
vezető kommunikációs tanácsadó

Open Communications Kft.
1133 Budapest, Pozsonyi út 52.
Telefon: + (36 1) 239 1098
e-mail: dora.csobaji@opencom.hu