talma

A Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarországon eddig példa nélküli kampányba kezd a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítéséért. A program elsődleges célja az alkoholfogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése a magyar lakosság körében. A Talmácsi Gábor együttműködésével megvalósuló kezdeményezés az egyéni felelősség középpontba állításával kíván társadalmi értéket teremteni.
talmacsi-plakat.jpg
A galéria megtekintéséhez
kattintson a képre

2008. június 17. – A mai napon indul útjára a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programja, melynek keretében a sörgyár Talmácsi Gábor, gyorsasági motoros világbajnokkal együttműködve, a felelős alkoholfogyasztásra hívja fel a felnőtt lakosság figyelmét.

Az alkoholtartalmú italok felelős, mértékletes fogyasztása pozitívan járulhat hozzá a felnőtt emberek életminőségéhez. Ugyanakkor a túlzott, felelőtlen alkoholfogyasztás negatív mentális, szociális vagy egészségügyi következményekkel járhat. A Dreher Sörgyárak Zrt. – mint alkoholos terméket gyártó vállalat, aktívan fellép a mértéktelen és felelőtlen alkoholfogyasztás ellen. Ezért, társadalmi szerepvállalásának újabb lépéseként, Magyarországon elsőként indít útjára egy olyan társadalmi értékteremtő programot, mely a felelős alkoholfogyasztást és az egyéni felelősség kérdését helyezi a középpontba.

A Dreher Sörgyárak együttműködő partnere a program során Talmácsi Gábor, aki ismertsége révén kívánja minél több emberhez eljuttatni a kampány főbb üzeneteit, mondanivalóját.

"A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programjának mondanivalója nagyon egyszerű: felelősek vagyunk – önmagunkért és másokért is. Profi sportolóként tisztában vagyok azzal, mit jelent ez. Bármilyen döntést is hozok – a pályán vagy azon kívül – tudom, hogy döntésemnek következményei vannak, amelyek másokra is kihatnak" – mondta Talmácsi Gábor. "Ugyanez a helyzet az alkohol fogyasztás esetén is. Akkor is felelős vagyok, és felelősen kell döntenem. Tudnom kell, hogy mikor, hol és mennyit ihatok. Tudnom kell, hol a határ. Tisztán kell látnom tetteimet és azok következményeit!"

"Olyan emberrel szerettük volna megvalósítani a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programot, aki tisztában van ismertségével, sikereivel, és tudatában van az ezzel járó felelősségnek is" – mondta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. „Talmácsi Gábor mindannyiunk számára példakép. Teljesítménye és eredményei mellett sportemberi magatartása is példaértékű. Tudatában van annak, hogy mögötte ott van egy csapat, a család, szurkolók ezrei, akikért felelősséggel tartozik, és minden döntését ennek a felelősségnek a tudatában hozza. Őrülünk, hogy együttműködő partnerünk lett, ebben a társadalmi kezdeményezésben! "

A program fő üzeneteit figyelemfelkeltő online és nyomtatott hirdetések formájában is igyekeznek a szervezők minél szélesebb rétegekhez eljuttatni. A hirdetéseken Talmácsi Gáborral találkozhatunk, aki saját tükörképével néz szembe. A „Te is lásd tisztán tetteid!" mottóval megjelenő hirdetések az egyéni felelősség kérdését helyezik a középpontba.

"A Dreher Sörgyárak Zrt, mint felelős vállalat, mindent megtesz annak érdekében, hogy növelje a fogyasztók alkoholos italokkal kapcsolatos tudatosságát, és népszerűsítse a felelős alkoholfogyasztást Magyarországon" – mondta Hector Gorosabel, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Társadalmi szerepvállalásunk újabb lépéseként indítjuk ma útjára a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programot, melynek célja a fogyasztók figyelmének felhívása. Szeretnénk, hogy olyan tudatos fogyasztóink legyenek, akik tisztában vannak az alkoholos italok fogyasztásának alapelveivel, és jó példaként szolgálnak környezetük, baráti körük és a jövő nemzedéke számára."

További információ:

Agócs Mónika Jéger-Pete Renáta
Dreher Sörgyárak Zrt. Well PR Kft.
Telefon: +(36 1) 432 9720
Fax: +(36 1 ) 432 9877
e-mail: monika.agocs@dreher.sabmiller.com
Telefon: +(36 1) 350 7390 /118
Fax: +(36 1) 350 7393
e-mail: r.pete@well.hu